Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

" ΕυκολόΠιτα "


   Σήμερα θα φτιάξουμε παρέα μια εύκολη ζύμη για πίτα.
   Σαν σφολιάτα απλά με πολύ λίγο βούτυρο,εύκολη.
   Όπως ξέρετε οι περισσότεροι,η σφολιάτα θέλει πολύ βούτυρο.
   Θα φτιάξουμε εύκολα μια ζύμη, που θα θυμίζει σφολιάτα.

   Εγώ θα σας πω δυο γεμίσεις,βάζετε όποια γέμιση θέλετε.
   Πάμε στην κουζίνα μου,να την φτιάξουμε μαζί.
 
  Υλικά
  1 κουτάκι σουρωτή η σόδα-1 αυγό-1 κ.γ αλάτι-1 κ.γ ζάχαρη
  1 φλυτζανάκι καφέ ελαιόλαδο-100  γρ βούτυρο μαλακό
  4 κ.σ καλαμποκέλαιο-αλεύρι όσο πάρει να μην κολλάει η ζύμη.
   Οδηγίες
   Βάζουμε σε ένα μπολ την σουρωτή-λάδι-αυγό και τα ανακατεύουμε.
   Προσθέτουμε αλάτι-ζάχαρη-λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε.
   Μόλις ξεκολλήσει η ζύμη από το μπολ είναι έτοιμη. 
   Χωρίζουμε την ζύμη στη μέση και μετά σε 10+10 μπαλάκια.
   Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι στο μέγεθος ενός μικρού πιάτου.
   Αλείφουμε ενδιάμεσα βούτυρο,συνεχίζουμε το ίδιο και τα 10.
   Το ίδιο κάνουμε και τα άλλα 10 μπαλάκια,ανοίγουμε και αλείφουμε.
   Έχουμε  2 φύλλα από 10 φύλλα το καθένα τα σκεπάζουμε και τα,
   βάζουμε στο ψυγείο καλύτερα για μια νύχτα.Αν βιαζόσαστε απλά,
   αφήστε τα στο ψυγείο 1-2 ώρες και φτιάξτε την πίτα.
   Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
   Λαδώνουμε το ταψί και ανοίγουμε το ένα φύλλο,όσο το ταψί.
   Βάζουμε την γέμιση και τελειώνουμε με το δεύτερο φύλλο.
   Τα φύλλα δεν τα ανοίγουμε πολύ,ακριβώς όσο είναι το ταψί.
   Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το καλαμποκέλαιο και ψήνουμε,
   την πίτα στους 190 βαθμούς 50 λεπτά,μέχρι να πάρει χρώμα.
   Πάντα ανάλογα τον φούρνο σας,όπως ψήνεται τις πίτες.

   Γέμιση 1η
   σπανάκι-λάπατα-μάραθο-φύλλα παντζαριού-ανθότυρο,
   φέτα-λίγο αλάτι-πιπέρι-1 κ.γ μπέικιν-2 κ.σ ελαιόλαδο  
              
Γέμιση 2η
σπανάκι-άνιθο-λάπατα-κεφαλοτύρι-ρεγκάτο-πιπέρι,
1 κ.γ μπέικιν-2 κ.σ ελαιόλαδο
 Έχω τα χόρτα πλυμένα και κομμένα στην κατάψυξη.
 Απλά βάζω τα χόρτα σε ένα μπολ τα υπόλοιπα υλικά,
 και ανακατεύω.Η γέμιση είναι έτοιμη,την βάζω στην πίτα.

 μυστικά
 μπορείτε να βάλετε όποια τυριά η χόρτα έχετε στο ψυγείο.
 η ποσότητα εξαρτάται,βάζεται περισσότερο αυτό που σας αρέσει.
 το βούτυρο πρέπει πάντα να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.   

                                         
                                                " Καλή επιτυχία elpidas little corner "

4 σχόλια:

  1. τι ωρα τρωτε εκει;η τελος παντων ντελιβερι εχετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από ότι κατάλαβες τρώμε όλη μέρα!Κάτι θα γίνει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λατρεύω σπανακοπιτα και γενικά χορτοπιτες.Θα μπορούσα να φαω ολο το ταψί μεχρι να με πάνε νοσοκομειο (που λεει ο λόγος).Μια παρόμοια ζύμη με σόδα φτιαχνω κι εγω αλλά γίνεται πιο πολύ σαν κρουστας.Ειναι υπέροχη Ελπιδάκι μου όπως και όλες οι ζυμες σου, βέβαια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λένα μου σε ευχαριστώ πολύ, για τα σχόλια σου.Ναι γίνεται εύκολα,και είναι πολύ νόστιμη!

      Διαγραφή