Η αλήθεια είναι ότι έχω καιρό να φτιάξω κάτι διαφορετικό.
Τα Κόκκινα Χιονομπαλάκια μου σίγουρα θα σας ξετρελάνουν
Μπορείτε να παραλείψετε την άχνη και να φτιάξετε απλά μπισκότα.
Είναι πολύ εύκολα παίξτε και φτιάξτε τα με τα παιδάκια σας.
Πάμε στην κουζίνα μου να τα φτιάξουμε μαζί.
Υλικά
180 γρ βούτυρο-1/2 κούπα άχνη ζάχαρη-1 αυγό
1 κ.γ υγρή βανίλια-1 κ.γ κακάο-1/4 κ.γ αλάτι-1 1/2 κούπα αλεύρι-1/2 κ.γ κανέλα
1/4 κούπας αμύγδαλα τριμμένα-1/4 κούπας κράνμπερι
2 κ.γ λευκό ξύδι-1/2 κ.γ κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
1 κ.γ μπέικιν-άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Οδηγίες
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη για 5 λεπτά να ασπρίσει
Προσθέτουμε στο βούτυρο το αυγό την βανίλια και το αλάτι.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι-μπέικιν-κανέλα-κακάο.
Θα διαλύσουμε το κόκκινο χρώμα στο ξύδι πολύ καλά.
Προσθέτουμε το χρώμα στο μείγμα εναλλάξ με το αλεύρι.
Τέλος τα αμύγδαλα με τα κράμπερι αφού τα αλευρώσουμε.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα βάζουμε τα μπαλάκια μας.
Και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο.
Αφήνουμε 5 λεπτά στην λαμαρίνα και μετα τα μεταφέρουμε.
Μόλις κρυώσουν λίγο τα αχνίζουμε σε σακκουλάκι με άχνη.
μυστικά
Το σκουπ του παγωτού βοηθάει πολύ όταν φτιάχνουμε μπισκότα.
Μη τα παραψήνεται,το χρώμα εξαρτάται πόσο κόκκινα τα θέλετε.
Όταν βάζετε ξηρό καρπό η σοκολάτα πάντα να τα αλευρώνετε.
" Καλή Επιτυχία elpidas little corner "
τι περιεργα γλυκακια.πολυ ομορφα.ελπιζω να ειναι και το ιδιο νοστιμα.πολλα φιλια.
ΑπάντησηΔιαγραφήAν δε είναι νόστιμα δεν βάζω συνταγή!!Να τα φτιάξεις,περιμένω
ΑπάντησηΔιαγραφήεντυπώσεις!!