Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013

H Φραουλένια Mου!!

                                    Η αγαπημένη τούρτα μου Σοκολάτα-Φράουλα την λατρεύω
                                      Είναι τόσο ελαφριά και νόστιμη και γίνεται πανεύκολα
                                         Την έκανα στα κορίτσια μου και το σχόλιο τους ήταν..
                                                "Η πιο νόστιμη τούρτα που έχουμε φάει"
                            Και αφού άκουσα το πιο νόστιμο σχόλιο την χαρίζω στις κούκλες μου!!
                                             Όποιος από σας την δοκιμάσει θα καταλάβει..
                                          πάμε να δούμε πως  έφτιαξα την Φραουλένια μου!!



Θα χρειαστώ για το παντεσπάνι:
1 1/13 κούπας αλεύρι-2 κούπες ζάχαρη
3/4 κούπας κακάο-2 κ.γ σόδα-1 κ.γ μπέικιν
πρέζα κανέλα(δικιά μου πινελιά)
1/2 κ.γ αλάτι-1 κούπα ξυνόγαλα-1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
2-3 αυγά-1 κ.γ υγρή βανίλια-3/4 κούπας ζεστό καφέ γαλλικό 
(συνταγή για το παντεσπάνι chef on air)
Για την κρέμα ενδιάμεσα:
1 μόρφατ σαντιγύ(μεταλικό κουτί)-3 κ.σ άχνη ζάχαρη
1/2 φλ γάλα φρέσκο-1 κ.γ υγρή βανίλια
1 κουπάκι φράουλες-1/2 φλ καστανή ζάχαρη-1 κ.γ βούτυρο
Επικάλυψη τούρτας:
  200 ml κρέμα γάλακτος-200 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 κ.γ βούτυρο-ρολάκια κουβερτούρας

Πως την φτιάχνω:
  Κάνουμε 1 μέρα πριν το παντεσπάνι και το φυλάμε στο ψυγείο.
 Βγάζω όλα τα υλικά μπροστά μου να τα βλέπω
Βάζω σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά.
στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από τον καφέ.
Αφού χτυπηθούν ρίχνω κουταλιά κουταλιά τα στερεά υλικά.
και στο τέλος τον ζεστό καφέ.
(είναι νερουλό το μείγμα μη σας τρομάξει)
ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο.
γύρω στα 35-40 λεπτά.


Αφήνω να κρυώσει και το κόβω στα 2 η 3 καλύπτω με σελοφάν και το φυλάω στο ψυγείο.
Αν θέλω μπορώ να το κάνω και την ίδια μέρα
Χτυπάω την μόρφατ με το γάλα και την βανίλια γύρω στα 10 λεπτά.


Έτοιμη και η κρέμα πάει ψυγείο και αυτή 
  Πάμε στις φράουλες τις πλένουμε πολύ καλά με τα κοτσάνια
(αλλιώς ρουφάνε νερό)
τις σκουπίζω κόβω και τα κοτσάνια και τις κόβω φέτες
σε ένα τηγανάκι βάζω την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά
προσθέτω τις φράουλες  μετά από 1 λεπτό
αφού ανακατέψω με προσοχή ρίχνω το βούτυρο
και κατεβάζω από την φωτιά.


 Τις βάζω σε ένα τάπερ με τρυπητό και στο ψυγείο.
  θα βγάλουν σιρόπι και θα το βάλω στο παντεσπάνι.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω την κρέμα γάλακτοςσε μέτρια φωτιά.
μόλις ζεσταθεί(να μην βράσει) κατεβάζω από την φωτιά.
 ρίχνω την κρέμα στα κομματάκια της κουβερτούρας και αφήνω 1-2 λεπτά.
 τέλος προσθέτω το βούτυρο να γυαλίσει και ανακατεύω. 



Σκεπάζω με μια μεμβράνη και αφήνω να κρυώσει
Πάμε να συναρμολογήσουμε την τούρτα
Βάζω παντεσπάνι από πάνω σιρόπι - από τις φράουλες
κρέμα και φράουλες.


Ξανά το ίδιο αν έχω 3 παντεσπάνια γίνεται όλη άσπρη με κρέμα επάνω
Την στολίζω με φρέσκιες φράουλες και λιωμέμη σοκολάτα!


Άλλος τρόπος είναι μέσα κρέμα και πάνω βάζω γκανάζ
το σοκολατένιο γλάσο που έκανα.
Στολίζω με φράουλες λευκή και μαύρη κουβερτούρα!!
Μπορείτε να την στολίσετε όπως σας αρέσει.


Σίγουρα όπως και να την κάνετε θα ξετρελαθείτε!!
Δοκιμάστε την Φραουλένια μου!!
Και το τέλειο Μπαίνει έτοιμη στην κατάψυξη!!


Καλή Όρεξη!!
"Κατερίνα-Ελίνα-Έρη δικιά σας"

24 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά!
    Υπέροχη φαίνεται, πολύ λαχταριστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά!!!Ευχαριστώ πολύ Ρούλα μου!!!!!

      Διαγραφή
  2. σιελόρροια πρωί πρωί!!!
    θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε!
    καλημέρα Ελπίδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Νάσια μου!!!
      Ναι να την κάνεις είναι τέλεια!!!
      Ευχαριστώ πολύ!!!!!

      Διαγραφή
  3. οντως εντυπωσιακη! υπεροχος συνδυασμός φραουλα- σοκολάτα!! μοιαζει και σαν εναλλακτική μπλακ φορεστ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eυχαριστώ πολύ!!!Είναι πολύ ελαφριά!!!! :)

      Διαγραφή
  4. Εμένα με έπεισες πάντως!!! Είσαι πολύ ένθερμη για την τούρτα και οι φωτογραφίες το ίδιο φωνάζουν!! Τη ζήλεψα πολύ Ελπίδα!!
    Ωραία παρουσίαση στο κομμάτι. Ζουμερό και πλούσιο!!

    Αυτό με την κατάψυξη το γούσταρα πολύ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φοβερή εμφάνιση! Καλύτερη από αυτή των ζαχαροπλαστείων! Να υποθέσω ότι και η γεύση είναι εξίσου υπέροχη...;
    Αχ, βρε Ελπιδάκι, τι μας κάνεις και έρχεται και η ώρα των μαγιώ... ;-)
    Πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Αναστασία μου με αυτά που μου λες χαίρομαι πάρα πολύ!!!!!
      Ευχαριστώ πολύ να είσαι καλά!!!!Ναι είναι πολύ!!!!
      Πολλά πολλά φιλιά!!!!!!

      Διαγραφή
  6. Τέλεια τουρτίτσα!!!δροσερή και φραουλένια!!θα σας έρχομαι και απο εδώ!!Ακολουθώ και επαυξάνω σε τέτοιο μπλόγκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kαλώς ήρθες και ευχαριστώ πολύ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπέροχη, εντυπωσιακή, πεντανόστιμη η τούρτα σου Ελπίδα μου!!
    Φιλάκια, καλό απόγευμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ πολύ!!!!Φιλάκια Ελενάκι μου!!!!!

      Διαγραφή
  9. Φαίνεται πολύ ωραία!!Και επειδή μου αρέσουν πολύ οι φράουλες θα την δοκιμάσω οπωσδήποτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι να την δοκιμάσεις και να μου πεις!!!!
      Ευχαριστώ πολύ!!!!!

      Διαγραφή
  10. Εντυπωσιακότατη, μπράβο Ελπιδάκι μου!!!
    Καταπληκτική!
    Πολλά πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ πολύ Ελενάκι μου!!!!!
      Πολλά φιλιάαααα!!!!!!!!

      Διαγραφή
  11. Ο συνδυασμός σοκολάτας με φράουλα είναι τόσο μα τόσο αγαπημένος και αναδεικνύεται υπέροχα σε αυτή την τόσο πληθωρική τούρτα Ελπίδα μου!
    Περιττό να πω ότι πολύ θα ήθελα να έχω ένα κομμάτι!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένος συνδυασμός ναι!!!!!!Ευχαριστώ πολύ!!!!!
      Πάρε και δύο!!!!Φιλιά!!!!

      Διαγραφή
  12. Μου φύλαξες κομματάκι?????????/ Ή καλύτερα κομματάρα από την τουρτάρα!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα την τσακίσαμε την τουρτάρα!!!Θα σου κάνω άλλη!!!!!!

      Διαγραφή