Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015

" Πίτα με Κεράσια "

     Είμαι πολύ χαρούμενη με αυτή την συνταγή μου
     Είναι ξεχωριστή για μένα και είμαι περήφανη για αυτή
     Είναι ωραίο να βλέπεις την σκέψη σου να γεμίζει αρώματα
     Να νιώθεις σε κάθε μπουκιά αυτό  που είχες στο μυαλό σου
     Η γνωστή λατρεία μου για τις πίτες μάλλον δεν έχει τέλος
     Νομίζω πλέον ότι μπορώ να φτιάξω πίτα με τα πάντα
     Εξάλλου αυτό είναι η πίτα δεν συμφωνείτε,
     Θέλω τόσο πολύ να μοιραστώ την φαντασία μου μαζί σας
     Η μυρωδιά της βανίλιας σου σπάει τα ρουθούνια
     και τα τραγανά κεράσια σκάνε στο στόμα σου όλο αρώματα.
     Αρκετά με τα λόγια πάμε να δείτε για τι μιλάω.
          Θα χρειαστούμε για το ζυμάρι:Εδώ 1/2 ποσότητα
          1/2 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
          Για την κρέμα:250 γρ γάλα-30 γρ ζάχαρη-1 κρόκο
         30 γρ κόρν φλάουρ-1 κ.γ υγρή βανίλια-20 γρ βούτυρο
          πρέζα αλάτι-πρέζα κανέλα-200 γρ κρήμ τσίζ



       1/2 κ.γ χυμό λεμονιού-300 γρ κεράσια ολόκληρα
      άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
     Πως την φτιάχνουμε:
     Για την κρέμα βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα-ζάχαρη-
     κρόκο-κόρν φλάουρ-αλάτι-κανέλα-βανίλια σε μέτρια φωτιά.
     Ανακατεύουμε και μόλις πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά
     προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύουμε τέλος τον χυμό λεμονιού.
     Σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα
     και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά στο ψυγείο.
     Μόλις κρυώσει η κρέμα προσθέτουμε το κρήμ τσίζ.
     Χτυπάμε με μίξερ χειρός η με το σύρμα να ενσωματωθεί.
     Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια τα ανακατεύουμε
     στην κρέμα με μια μαρίζ με απαλές κινήσεις.
     Αν δεν σας αρέσουν ολόκληρα τα κεράσια τα κόβετε

                                Φτιάχνουμε μισή δόση ζυμάρι είναι πιο μικρό το ταψί
                                Για αυτό χωρίζουμε την ζύμη στα 4 όχι στα 6
                               Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
                               Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί 20 εκατοστά
                               Βάζουμε ένα φύλλο κάτω  να προεξέχει από το ταψί
                               Ενδιάμεσα στα φύλλα βάζουμε  ελάχιστο καλαμποκέλαιο.
                               Λίγη γέμιση και το επόμενο φύλλο σουρωτά μέσα στο ταψί
                               Ξανά λίγη γέμιση το φύλλο μέσα σουρωτά γυρνάμε και τις άκρες
                               Βάζουμε λίγο βούτυρο εκεί που γυρνάμε το φύλλο
                               Μπορείτε να το δείτε στην φωτογραφία είναι απλό.
                               Κλείνουμε με το 4ο φύλλο την πίτα σουρωτά μέσα στο ταψί
                               Πάνω στην πίτα ρίχνουμε 3-4 κουταλιές καλαμποκέλαιο
                               και βρέχουμε με ελάχιστο νερό την πίτα πριν την ψήσουμε 
  
     Ψήνουμε την Πίτα 35-40 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο μας
     και το χρώμα που θέλουμε να πάρει εγώ την ξεροψήνω λίγο

      Αφήνουμε να κρυώσει αν αντέξουμε την μυρωδιά..
      Και σερβίρουμε πασπαλίζοντας άχνη ζάχαρη.


     Μπορείτε να την φτιάξετε και με άλλα φρούτα η πιο γλυκιά
             Η επόμενη θα είναι με μήλα και κρέμα βανίλιας
                                   " Καλή Όρεξη "

       "Αφιερώνω αυτή την συνταγή σε ένα πολύ δικό μου ξεχωριστό άτομο
           Που με έκανε τόσο περήφανη και είναι πολύ σημαντικό για μένα"



3 σχόλια: