Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016

" Κιμαδόπιτα "

                                                                                       
    Κιμαδόπιτα άλλη μια δική μου αγαπημένη πίτα.
    Λατρεύω να φτιάχνω πίτες και να ακούω νόστιμα σχόλια.
    Χαίρομαι όταν τις φτιάχνετε και εσείς και τις απολαμβάνετε.
    Με λίγο αλεύρι και λίγο κιμά φτιάχνεις μια καταπληκτική πίτα.

    Σηκώνει και πολλές παραλαγές μπορείτε να παραλείψετε την φέτα.
    Να βάλετε όποιο τυρί σας αρέσει η να μην βάλετε καθόλου τυρί.
    Μπορείτε αντί για κιμά να βάλετε ψιλοκομένο κρέας η κοτόπουλο.
    Έχουμε πει πολλές φορές η πίτα θέλει φαντασία και πολύ αγάπη.
    Πάμε να φτιάξουμε την δικιά μου Κιμαδόπιτα βήμα βήμα.
    Υλικά για την ζύμη εδώ                                                                            
                                                                           
    Για την γέμιση
   500 γρ κιμά μοσχαρίσιο-1 μεγάλο κρεμμύδι-1 πράσο-1 κοκ.πιπεριά
   1 κ.σ σάλτσα ντομάτας-αλάτι-πιπέρι-κύμινο-πάπρικα
   μαϊντανό-2 κ.σ τραχανά λαχανικών-2 αυγά-200 γρ φέτα η άλλο τυρί.
   1 κ.σ μπέικιν-1/2 κ.σ ζάχαρη-1/2 φλ καλαμποκέλαιο-1/2 φλ γιαούρτι.                
    για τα φύλλα
    3-4 κ.σ καλαμποκέλαιο και 1 κ.σ βούτυρο μαλακό.                  

    Οδηγίες
  Αυτή την πίτα την έφτιαξα με 8 φύλλα έβαλα 400 γρ αλεύρι.
  Η διαδικασία είναι ίδια με την τυρόπιτα  μπορεί να γίνει και με 6.
  Την γέμιση μπορούμε να την φτιάξουμε από το προηγούμενο βράδυ.
  Βάζουμε τον κιμά σε μια ρηχή κατσαρόλα δεν ανακατεύουμε.
  Αφήνουμε να ψηθεί από την μια μεριά και μετά γυρίζουμε από την άλλη.
  Προσθέτουμε το κρεμμύδι-πράσο-πιπεριά και ανακατεύουμε.
  Αφήνουμε 1-2 λεπτά και συνεχίζουμε με την σάλτσα και τα μπαχαρικά.
  Προσθέτουμε τον μαιντανό-τραχανά και κατεβάζουμε από την φωτιά.
  Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα-μπέικιν-ζάχαρη και τα προσθέτουμε στον κιμά.
  Συνεχίζουμε με το καλαμποκέλαιο την φέτα και ανακατεύουμε το μίγμα.
   Λαδώνουμε το ταψί και ανοίγουμε ένα φύλλο να προεξέχει από το ταψί.
   Βάζουμε γέμιση σκόρπια από λίγο και παντού ανοίγουμε άλλο ένα φύλλο.  
    Το 2ο φύλλο το βάζουμε σουρωτά μέσα στο ταψί και πάλι γέμιση.  
   Το ίδιο κάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα βάζουμε όλα σουρωτά μέσα στο ταψί,
    ενδιάμεσα την γέμιση το ίδιο και πριν βάλουμε το τελευταίο φύλλο.
   Γυρίζουμε αυτό που προεξέχει και  βάζουμε βούτυρο εκεί που γυρίζει.
   Ανοίγουμε το τελευταίο φύλλο ακριβώς όσο το ταψί και κλείνουμε την πίτα.
   Μπαίνει σαν καπάκι και κλείνει τέλεια  ρίχνουμε από πάνω καλαμποκέλαιο.
   Βρέχουμε με νερό απλά με το χέρι το τινάζουμε πάνω δηλαδή 2-3 φορές.
   Την κόβουμε λίγο όχι μέχρι κάτω έτσι θα γίνει πιο τραγανή.
   Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς 1 ώρα περίπου.
   "Αυτή την συνταγή την έφτιαξα και την χαρίζω στο φιλεναδάκι μου.
    Με ξεχώρισε ανάμεσα σε τόσο κόσμο που γνωρίζει είναι σπάνιος άνθρωπος.
    Είναι πολύ ξεχωριστή για μένα και το ξέρει είναι πάνω από φίλη.
    Όσο τεράστιο είναι το ταλέντο της τόσο μεγάλη είναι η καρδιά της.
   "Τίποτα δεν είναι τυχαίο" Δικιά σου γλυκιά μου Αργυρούλα "                                                  

                                                    " Καλή Όρεξη elpidas little corner "





4 σχόλια:

  1. Ελπιδα μου αυτη η κιμαδοπιττα μοαζει αρκετα με αυτη που μας εκανε ο Μικρασιατης παππους μου.και οπως λεει και η τατιανα απλα τελεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή