Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016

"Νηστίσιμο Ευκολάκι"

                                                                               
    Ξεχωριστό κέικ με πολλά αρώματα νόστιμο και πανεύκολο.
    Γίνεται σε λίγα λεπτά χωρίς μίξερ και μένει μέρες ζουμερό.
    Η συνταγή λέει νηστίσιμο ελβετικό κέικ από την Έλσα μου.
    Το πείραξα λίγο δεν έβαλα σταφίδες έβαλα ένα δικό μου μιξ
    Ναι η γνωστή κολλητή και κουμπάρα μου με την ίδια τρέλα.
    Πάμε παρέα στην κουζίνα να το φτιάξουμε μαζί!                                  
    Θα χρειαστώ
    1 κούπα τριμμένα καρότα-1 κούπα τριμμένα μήλα-1 κούπα σπορέλαιο
    1 κούπα μιξ κράνμπερι-καρύδια- σταγόνες κουβερτούρας
    1 κούπα ζάχαρη-1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα
    3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ-3 κ.γ μπέικιν πάουντερ-1 κ.γ κανέλα                    
    Πως το φτιάχνω
    Τρίβω στο μούλτι τα καρότα και τα μήλα και τα βάζω σε ένα μπολ
    Στο ίδιο μπολ βάζω το αλεύρι-κανέλα-μπέικιν και το μιξ
    Σε άλλο μπολ βάζω το σπορέλαιο-χυμό πορτοκαλιού-ζάχαρη
    Ανακατεύω με ένα σύρμα τα υγρά να λιώσει η ζάχαρη 1-2 λεπτά.
    Προσθέτω τα υγρά στα στερεά υλικά και ανακατεύω απλά να ενωθούν.
    Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά περίπου.
    Εγώ το έφτιαξα σε κουμπωτή φόρμα 26 εκ μπορείτε και σε ταψάκι.
    Πάντα ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα και ανάλογα τον φουρνο μας.
    Είναι το Κέικ που έφτιαξα και βασιλόπιτα απλά δοκιμάστε το!                                          
                                                                                     
    
 
     Είμαι σίγουρη θα το λατρέψετε αν σας αρέσουν τα ζουμερά κέικ!                                                                    
                                   
                                             " Καλή γλυκιά επιτυχία elpidas little corner"

         

4 σχόλια:

  1. Ευκολο και πρωτοτυπο γλυκάκι! Καλη χρονιά, καλό Σαββατόβραδο!
    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή Χρονιά με υγεία και χαμόγελα!!Σε ευχαριστώ πολύ φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ελπιδα καλημερα.σχετικα με το κεικ γενεθλιων που εχεις αναρτησει στην σοκολατομανια η κρεμα με το βουτυρο και την ζαχαρη μηπως θελει αχνη;σε ευχαριστω και να περνας καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. litsa εγώ το έφτιαξα με ζάχαρη κρυσταλική αν δεν σου αρέσει δοκίμασε με άχνη.Σε ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή