Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

"Χωριάτικο Χοτ-Ντογκ"

    Πως μπορεί να γίνει ένα χοτ-ντογκ σπιτικό και πεντανόστιμο;
    Νομίζω μετά από αυτή την συνταγή θα καταλάβετε τι εννοώ
    Μαλακό αφράτο ψωμάκι με χωριάτικο λουκάνικο.
    Μπορεί να γίνει ανάλογα με το γούστο του καθενός
    Σας δίνω κάποιες ιδέες και προσαρμώστε το όπως θέλετε.
    Πάμε γρήγορα κουζίνα να φτιάξουμε το τέλειο σάντουιτς                          
    Θα χρειαστώ για τα ψωμάκια
   1 1/4 κούπας χλιαρό γάλα-1 ξερή μαγιά -2 κ.σ ζάχαρη
   1/3 κούπας βούτυρο-1 μεγάλο αυγό-3 1/2 κούπες περίπου αλεύρι
   1 κ.γ αλάτι-1 αυγό+1 κ.γ νερό να αλείψω τα ψωμάκια-σουσάμι              
                                                                                       
      Πως τα φτιάχνω
      Στο μπολ του μίξερ βάζω το χλιαρό γάλα-μαγιά-ζάχαρη-λιωμένο βούτυρο-αυγό.
      Προσθέτω 3 1/4 αλεύρι και το αλάτι ανακατεύω σιγά σιγά γύρω στα 10 λεπτά.
      Άν χρειαστεί προσθέτω και άλλο αλεύρι μέχρι να ξεκολήσει από τον κάδο.
      Έχω μια ζύμη μαλακή ελαστική που κολλάει λίγο την χωρίζω σε 8 κομμάτια.                              
     Τους δίνω σχήμα τα ανοίγω λίγο και τα κάνω σαν ρολάκια τα βάζω στην λαμαρίνα,
     με λαδόκολλα με κενό μεταξύ τους.Σκεπάζω με μια μεμβράνη και αφήνω 10 λεπτά.
     Ανάβω τον φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να φουσκώσουν τα ψωμάκια.
     Τα αλείφω απαλά με το διάλειμα αυγού πασπαλίζω με σουσάμι και ψήνω 12-15 λεπτά.
      Μόλις ψηθούν αφήνω 5 λεπτά και τα φυλάω σε τάπερ η τα βάζω στην κατάψυξη.                        
      Μπορούμε να τα κάνουμε μικρότερα η μεγαλύτερα η στρόγγυλα απλά ίδιο μέγεθος.
      Εγώ τα ζύγισα να έχουν το ίδιο βάρος και να ψηθούν ομοιόμορφα.        
    Έβρασα για λίγο τις πατάτες και μετά τις έκοψα χοντρές φέτες.
    Σε άλλες έβαλα ρίγανη σε άλλες καπνιστή πάπρικα και άλλες,
    τις πασπάλισα με τρίμματα από κράκερς με γεύση τυρι-μπέικον
    Τις έψησα για 10 λεπτά στους 250 βαθμούς να ξεροψηθούν.       
    Μαρμελάδα ντομάτα
    Έβαλα σε μέτρια φωτιά ντοματίνια και μισή ποσότητα ζάχαρη.
    Πρόσθεσα 1/2 λεμόνι-αλάτι-πιπέρι-τζίντζερ άφησα να βράσει 10-15 λεπτά                  
    Καραμελωμένα κρεμμύδια 1 κ.σ βούτυρο 2-3 κρεμμύδια σε φέτες,
    ανακατεύω 5-10 λεπτά προσθέτω 1 κουταλιά ζάχαρη και ανακατεύω.
    Μόλις πάρουν χρώμα σβήνω με 1 κ.σ μπαλσάμικο.                                          
     Ψήνω σε σχαροτήγανο τα λουκάνικα και στήνω τα Χοτ-Ντογκ
     Βάζουμε η βγάζουμε ότι μας αρέσει ταιριάζει πολύ και η λαχανοσαλάτα                                        
 
    Αντί για λουκάνικο βάλτε πανσέτα-σουβλάκι η ψαρονέφρι.
    Όρεξη και φαντασία να έχουμε και φτιάχνουμε θαύματα!                                                           

                                            "Καλή νόστιμη επιτυχία elpidas little corner"




4 σχόλια: