Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

" Τυρομπουκίτσες "

    Από το παλιό τετράδιο μια πανεύκολη συνταγή της στιγμής.
    Αυτές τις μπουκίτσες σίγουρα θα τις λατρέψετε όλοι.
    Έχω πολλές συνταγές ακόμα από το τετράδιο μου να φτιάξω.
    Σηκώνουν πάρα πολλές παραλλαγές οι μπουκίτσες.

    Βάλτε μέσα φέτα η τριμένα τυριά η πράσο+φέτα ότι θέλετε.
    Μπορείτε να τα φτιάξετε στρόγγυλα η μάφιν η πιτάκια.
    Ακόμα και με γέμιση πίτσας ότι αγαπάτε και φαντάζεστε.
    Πάμε να τα φτιάξουμε παρέα με τυρένιο ζυμάρι Τυρομπουκίτσες!
    Υλικά
    1 κεσεδάκι γιαούρτι-2 αυγά-1 κεσεδάκι καλαμποκέλαιο η βούτυρο
    1/2 κ.γ ζάχαρη-1 κ.γ αλάτι αν δεν είναι αλμυρό το τυρί που θα βάλετε
    2 κ.γ μπέικιν πάουντερ-1/2 κ.γ ρίγανη προαιρετικά-1 κεσεδάκι φέτα
    αλεύρι όσο πάρει περίπου 2+1/2 κεσεδάκι(η ζύμη κολλάει λίγο)
    Για επάλειψη
    1 κρόκο+1 κ.σ νερό η φρυγανιά τριμμένη.              


    Οδηγίες
    Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
    Βάζουμε σε μια λαμαρίνα λαδόκολλα και ετοιμάζουμε την ζύμη.
    Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι-καλαμποκέλαιο-ζάχαρη-αλάτι,
    μπέικιν τα αυγά και χτυπάμε με ένα σύρμα να ενωθούν.
    Προσθέτουμε την φέτα-ρίγανη και σιγά σιγά το αλεύρι.
    Ανακατεύουμε με κουτάλι όταν ξεκολλήσει από το μπολ είναι έτοιμο.
    Βάζουμε κουταλιές στην λαμαρίνα η πλάθουμε μικρά μπαλάκια.
    Μπορείτε  να τα κάνετε και μακρόστενα ότι σχήμα σας αρέσει.
  
     Αλείφουμε τις μπουκίτσες με κρόκο+νερό η πασπαλίζουμε με φρυγανιά.
     Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου να πάρουν χρώμα!
 
                             Την ίδια ζύμη την έφτιαξα μάφιν με πράσο+τυρί έγιναν τέλεια!

                           
                        Δοκιμάστε τα και παίξτε με τις γεύσεις ότι έχετε στο ψυγείο σας.
                        Μπορείτε και να τα γεμίσετε,όπως αρέσει σε σας και στα παιδάκια σας!


                                             "Καλή νόστιμη επιτυχία elpidas little corner"



4 σχόλια:

  1. Ελπίδα ,στη συνταγή γράφεις '' 1/2κ.ζάχαρη'' .Κουταλάκι του γλυκού εννοείς; Αν βαλω πράσο ,το βάζω ωμό ψιλοκομμένο ή το σωτάρω πρώτα;
    Φαίνονται τέλεια και θα τα φτιάξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσια μου ναι γλυκού! Το πράσο πάντα το βράζω 2-3 λεπτά!

      Διαγραφή
  2. Πριν 23 χρόνια μου τα φτιάξε η Θεσσαλονίκια μαμά της φιλενάδας μου καταπλικτικα για το ταξίδι μου με λεωφορείο Θεσσαλονίκη ...Ιωάννινα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή