Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

" Μυζηθρόπιτες "

                                                                       
   Σας έχω την πιο τέλεια συνταγή,για τις πιο νόστιμες Μυζηθρόπιτες.
   Λίγα υλικά και η ζύμη είναι απίστευτη,μαλακή και εύπλαστη.

   Ο φίλος μου σεφ Στέλιος Αρακάς,μοιράστηκε μαζί μου την συνταγή.
   Είναι ένας από τους καλύτερους σεφ,και τον ευχαριστώ πολύ.
   Πάμε στην κουζίνα μου να την μοιραστώ μαζί σας.


   Υλικά για την ζύμη
  700 γρ αλεύρι σκληρό-300 γρ αλεύρι κίτρινο-100 γρ λάδι
  2 σφηνάκια χυμό λεμονιού-20 γρ αλάτι-550-600 γρ νερό


  Υλικά για την γέμιση
  1 κιλό ξυνομηζήθρα
                                                                               

  Οδηγίες
  Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από το νερό,και ανακατεύουμε.
  Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό,και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μπάλα.
  Αδειάζουμε την ζύμη στον πάγκο και ζυμώνουμε,μέχρι να γίνει λεία.
  Σκεπάζουμε και αφήνουμε την ζύμη,μισή ώρα περίπου να ξεκουραστεί.
  Κόβουμε μπαλάκια τα ανοίγουμε με τον πλάστη+βάζουμε μυζήθρα.


Κλείνουμε την πίτα και ξανά ανοίγουμε με τον πλάστη,να γίνει λεπτό.    

 
  Τηγανίζουμε την Μυζηθρόπιτα σε ελαιόλαδο,να πάρει χρώμα 1-2 λεπτά.
  Γυρίζουμε από την άλλη,τηγανίζουμε να πάρει χρώμα και είναι έτοιμο.

  Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το πολύ λάδι,και συνεχίζουμε.
  Κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη μας,σερβίρουμε με μέλι.
                                                               
  μυστικά
  Μπορείτε να τις ψήσετε,σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι.
                                                                           

                                                  " Καλή επιτυχία elpidas little corner "
                                           


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου