Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

" Πανεύκολο Μερεντόψωμο "


Πως θα σας φαινόταν αν σας έλεγα ότι θα φτιάξετε το πιο τέλειο Μερεντόψωμο.
Πανεύκολο χωρίς ζύμωμα με την τρελή ζύμη,που διατηρείται και στο ψυγείο.
Αν δεν σας αρέσει η πραλίνα,μπορείτε να βάλετε την δικιά σας μαρμελάδα.

Να το γεμίσετε με ξηρούς καρπούς,ζάχαρη και κανέλα σταφίδες και σοκολάτα.
Το σίγουρο είναι ότι θα το λατρέψετε,και έρχονται πολλές συνταγές με την ίδια ζύμη.
Πάμε στην κουζίνα μου,να παίξουμε με την πιο τρελή ζύμη και να φτιάξουμε μερεντόψωμο.
Υλικά για την ζύμη:εδώ μισή δόση.
Για την γέμιση:150 γρ πραλίνα φουντουκιού
Επάλειψη:1 αυγό-1-2 κ.σ νερό                                       
Οδηγίες
Μόλις φουσκώσει η ζύμη,την ανοίγουμε μακρόστενο φύλλο 20Χ40.
Αλείφουμε με πραλίνα το φύλλο,αφήνουμε ένα εκατοστό στην άκρη καθαρό.
Ο λόγος που δεν αλείφουμε όλο το φύλλο,είναι να μην βγει έξω η πραλίνα.
Κάνουμε ρολό το φύλλο,και το κόβουμε πριν το πλέξουμε.
Θα δείτε στην φωτογραφία πως το έκοψα,και μετά απλά τα πλέκετε.
Τις άκρες μπορείτε να τις γυρίσετε προς τα μέσα,να φαίνονται ωραίες.
Το βάζετε σε μακρόστενη φόρμα με λαδόκολλα,σκεπάζετε και αφήνετε 45 λεπτά.  
Μόλις γίνει διπλάσιο,αλείφεται με το διάλυμα αυγού την ζύμη και ψήνετε.
Σε προθερμασμένο φούρνο,για 25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.
μυστικά
αν η ζύμη σας μαζεύει όταν την ανοίγετε,αφήστε την να ξεκουραστεί.
μπορείτε να κάνετε ολόκληρη δόση,και να την φυλάξτε στην κατάψυξη.
φτιάξτε το μεγάλο η μικρά ψωμάκια,όπως θέλετε και όπως σας αρέσουν.
ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος,και τον φούρνο σας.
όπως σας είπα έρχονται πολλές συνταγές με την ίδια ζύμη.
                                           
                                                 
                                                   " Καλή επιτυχία elpidas little corner "





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου