Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018

Μυστικά πως να φτιάξετε την τέλεια Πίτα

                                                                             
 

 Η μαγειρική είναι αγάπη-φαντασία-δημιουργικότητα. Φτιάξτε το δικό σας φύλλο και το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας δικαιώσει. Την πρώτη φορά ίσως σας φανεί λίγο δύσκολο, σιγά σιγά όμως θα είστε περήφανοι για την πίτα σας. Έτσι αισθάνομαι και εγώ, κάθε φορά που κάποιος δοκιμάζει τις πίτες μου και ακούω τα καλύτερα σχόλια.Θέλω να μοιραστώ μαζί σας, όλα τα μυστικά μου τις τεχνικές μου, για να φτιάξετε τις καλύτερες πίτες. Πιστέψτε με σίγουρα θα τα καταφέρετε, φτάνει να έχετε πείσμα πολύ πολύ αγάπη και τα μυστικά μου για τέλειες πίτες.

        

Μυστικά
1) Αλεύρι για πίτες,βασική προϋπόθεση για τέλεια πίτα
2)Το σωστό ψήσιμο,διαβάστε τις οδηγίες της συνταγής.
3)Σωστό ταψί για πίτες,έτσι θα ψηθεί τέλεια η πίτα σας
4)Γέμιση πάντα κρύα,για να γίνει τραγανή η πίτα σας
5)Μπαίνουν και στην κατάψυξη,και ψήνονται παγωμένες 
πάντα σε προθερμασμένο φούρνο.
                                                                                         

6)Όταν κάνετε πρώτη φορά πίτα δοκιμάστε σε μικρό ταψί,θα σας βοηθήσει.
7)Ο τραχανάς στην γέμιση τραβάει τα υγρά,έτσι θα γίνει τραγανή η πίτα
8)Αφήστε την πίτα σας να κρυώσει σε σχάρα,έτσι δεν μαλακώνει.
9)Φτιάξτε την γέμιση από το προηγούμενο βράδυ,και φυλάξτε την στο ψυγείο
10)Κάτω από το ξύλο που ανοίγετε τα φύλλα βάλτε ένα βετέξ,έτσι δεν γλιστράει
                                                                                 
               
11)Το πόσο λαδερή η πόση γέμιση θέλετε να βάλετε,εξαρτάται από σας.
12)Μπορείτε να φτιάξετε πίτα,με το φαγητό που σας έχει περισσέψει
13)Αν αφήσετε τα μπαλάκια της ζύμης για λίγη ώρα σε λάδι,ανοίγουν πιο εύκολα
14)Προσοχή στο αλάτι όταν κάνετε πίτα που έχει μέσα κάποιο τυρί,να μην γίνει αλμυρή
15)Δεν ζεσταίνουμε ποτέ μια πίτα σε φούρνο μικροκυμάτων.
                                                                              

16)Διαλέγουμε πάντα φρέσκα υλικά για την πίτα μας,έτσι θα γίνει νόστιμη.
17)Δίπλα σας όταν ανοίγετε τα φύλλα,έχετε νισεστέ η αλεύρι η ανάμικτο.
18)Καλό ζύμωμα να ξεκολλήσει από τον κάδο η ζύμη,αλλά να μην είναι σφιχτή.
19)Τα σπιτικά φύλλα θέλουν πιο πολύ λάδι από τα έτοιμα,όμως μην το παρακάνετε 
20)Το ξύδι βοηθάει την πίτα να γίνει πιο τραγανή,και να φουσκώσει καλύτερα
21)Ψήνετε πάντα ανάλογα την συνταγή και τον φούρνο σας,κάθε φούρνος διαφέρει
22)Αν η ζύμη που φτιάξατε έγινε λίγο σφιχτή,βάλτε την για λίγο σε μια σακούλα
23)Μπορείτε να ανακατέψτε το αλεύρι σας,με βρώμης η ολικής
24)Όταν ξεκουράζεται την ζύμη σας,ανοίγετε πιο εύκολα τα φύλλα σας
25)Να βάζετε τσαλακωμένα τα φύλλα στο ταψί,έτσι γίνονται τραγανές στρώσεις
                                                                             
      
26)Αν χρειαστεί στο τέλος,ψήστε την πίτα για 15 λεπτά στην κάτω αντίσταση
27)Αφού σβήσετε τον φούρνο,αφήστε ακόμα 10 λεπτά την πίτα.
28)Μπορείτε να προσθέσετε στην ζύμη πελτέ η κουρκουμά,για χρώμα και έξτρα νοστιμιά
Παλιά έβαζαν την Πίτα στη μέση του τραπεζιού,και την έτρωγαν αντί για φαγητό.
Τσιμπούσαν λίγο από το φύλλο και λίγο από την γέμιση,και στην νηστεία δεν έβαζαν τυρί.
Χρησιμοποιούσαν και χοιρινό λίπος,για το λάδωμα των φύλλων κάποιοι το κάνουν και σήμερα.
Έχω μοιραστεί μαζί σας τόσες συνταγές για πίτες,με τα μυστικά μου θα τις φτιάξετε τέλειες.
                                                                               

                                                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου