Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

" Τυροκαροτένια "


Σας είπα μετά τα μπισκότα με το σπανάκι,έρχονται πολλές παραλλαγές.
Θα φτιάξουμε παρέα κριτσίνια και κρακεράκια,με καρότο και τυριά.
Είναι τόσο εύκολα και νόστιμα και σίγουρα θα τα αγαπήσετε,και αυτά.

Πάλι μπορείτε να παίξετε με ότι σας αρέσει,και ότι έχετε στο ψυγείο σας.
Εγώ την δεύτερη φορά που τα έφτιαξα,δεν είχα όσα καρότα ήθελα.
Έτσι δοκίμασα και έβαλα και κρεμμύδι,το αποτέλεσμα πολύ καλύτερο.
Πιο πικάντικο σαν να έχει μπέικον μέσα,γιαυτό σας λέω αγάπη και φαντασία.
Αρκετά σας είπα πάμε,στην κουζίνα μου να τα φτιάξουμε μαζί.
Υλικά
300 γρ αλεύρι-75 γρ ηλιέλαιο-75 γρ χυμό πορτοκάλι η σόδα η νερό
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ-1 κ.σ ρακί-1 κ.γ αλάτι-1/2 κ.γ ζάχαρη
50 γρ κρεμμύδι-150 γρ καρότα-130 γρ σκληρό τυρί τριμμένο

Οδηγίες
Τρίβουμε στο μούλτι τα καρότα και το κρεμμύδι,και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ,και τέλος τα τριμμένα καρότα-κρεμμύδι.
Ζυμώνουμε και μόλις δούμε ότι καθάρισε το μπολ,η ζύμη μας είναι έτοιμη.
 Βάζουμε την ζύμη σε μεμβράνη,και την αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς,και συνεχίζουμε με την ζύμη.
Ανοίγουμε ένα φύλλο,και κόβουμε με το μαχαίρι της πίτσας λωρίδες.
Αν θέλετε κόβετε το μισό φύλλο λωρίδες,και το άλλο μισό τετράγωνα.
Διπλώνουμε τις λωρίδες και τις κάνουμε ρολά με τα χέρια,σαν κριτσίνια.

   
Κόβουμε και τετράγωνα κρακεράκια,και τα βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.
Απλά αν τα φτιάξετε μαζί θα τα ψήσετε,χώρια τα κριτσίνια και τα κρακεράκια.
Γιατί δεν έχουν το ίδιο μέγεθος,και θέλουν διαφορετική ώρα ψησίματος.
Ψήνετε 20-30 λεπτά ανάλογα το μέγεθος,τον φούρνο και πως τα θέλετε.


μυστικά
μπορείτε να τα φτιάξετε μόνο με καρότο,εμένα μου άρεσαν έτσι
να βάλετε όποιο τυρί σας αρέσει,αλλά νομίζω τους πάει το σκληρό τυρί.
αν θέλετε να τα πασπαλίσετε με τριμμένο τυρί πριν το ψήσιμο
να βάλετε ντομάτα λιαστή,η απλή ελιά και φέτα κοκ.πιπεριά.
να κάνετε κρακεράκια με τρύπα,και να τα περάσετε σε ξυλάκι για πάρτυ.
να βάλετε μυρωδικά,πάπρικα δυόσμο πιπέρι ότι σας αρέσει.        



                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου