Ήθελα η πρώτη συνταγή φέτος,να είναι εύκολη-νόστιμη-ξεχωριστή+μοναδική.
Καταλαβαίνω από την γεύση της συνταγής μου,πόσο πολύ θα την αγαπήσετε.
Είναι από αυτές που σας αρέσουν με λίγα υλικά,τόσο απλή και πεντανόστιμη.
Θα την φτιάξουμε παρέα όπως πάντα στην κουζίνα μου,πάμε κερνάω καφέ.
Υλικά για 2-3 μερίδες
600 γρ χοιρινό κρέας σε μπουκιές για τηγανιά-2 κ.σ ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι-αλάτι-πιπέρι-1 κομπόστα ανανά-1 κ.γ βούτυρο.
Οδηγίες
Βάζετε το κρέας με το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα,χωρίς νερό σε σιγανή φωτιά.
Σκεπάζετε και αφήνετε σε πολύ χαμηλή φωτιά,30-40 λεπτά περίπου να μαλακώσει.
Το κρέας θα βγάλει υγρά,αφήνεται ανοιχτή την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία.
Μετά από 5 λεπτά μόλις μείνει το κρέας χωρίς υγρά,προσθέστε το λάδι-αλάτι-πιπέρι.
(σε αυτό το στάδιο πριν το ζουμί,αν θέλετε προσθέστε λευκό κρασί)
Ανακατεύετε να πάρει χρώμα το κρέας,και προσθέστε το ζουμί του ανανά.
Αφήνετε λίγα λεπτά,αν θέλετε βάζετε μέσα και 3-4 κομμάτια ανανά.
Αφού περάσουν λίγα λεπτά,θα εξατμιστεί το ζουμί και θα μείνει η σάλτσα.
Προσθέστε στην σάλτσα το βούτυρο,και μόλις λιώσει κατεβάζετε από την φωτιά.
Η τηγανιά είναι έτοιμη,αφήνετε 5 λεπτά να ξεκουραστεί και σερβίρετε.
Στο ίδιο τηγάνι τηγανίζετε τις υπόλοιπες φέτες ανανά,να καραμελώσουν.
Με λίγο βούτυρο,απλά να πάρουν χρώμα και γαρνίρετε την τηγανιά.
Ταιριάζει με ρύζι-πατάτες-λάχανο σαλάτα η τουρσί,όπως σας αρέσει.
" Καλή όρεξη elpidas little corner "
(ευχαριστώ την φίλη μου Μαρία για την συνταγή)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου