Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018

" H Τούρτα της Ελπίδας "

                                                                                   
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος,για άλλη μια φορά έφτιαξα μόνη την τούρτα μου.
Ήθελα να κάνω μια τούρτα που να είναι εγώ,και αυτό ακριβώς έφτιαξα.
Την τούρτα μου στα δικά μου γούστα την δική μου γεύση,όπως αρέσει σε εμένα.

Ήθελα να έχει γεύση βανίλια,τρελαίνομαι για φρόστιγκ τυριού και να είναι ελαφριά.
Όποιος με ξέρει η έχει δοκιμάσει τα γλυκά μου,ξέρει ότι δεν μου αρέσουν τα πολύ γλυκά.
Με ξετρέλανε η γεύση της,η εμφάνιση της πόσο εύκολη είναι δεν χρειάζεται μίξερ.
Πάμε στην κουζίνα μου να σας κεράσω,να πιούμε καφέ και να φτιάξουμε την τούρτα μου.
Υλικά για το κέικ
415 γρ αλεύρι-1/2 κ.γ σόδα φαγητού-1+1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
3/4 κ.γ αλάτι-300 γρ ζάχαρη  ( 1 )
             ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
240 γρ ηλιέλαιο-2 κ.γ υγρή βανίλια η όποια θέλετε ( 2 )
4 ασπράδια-360 γρ ξινόγαλα η γάλα με χυμό λεμονιού       
Υλικά για το φρόστιγκ τυριού: εδώ     
Οδηγίες
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά (1),και αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε τα ασπράδια,με ένα πιρούνι και προσθέτουμε όλα τα υγρά (2).
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς,λαδώνουμε 3 ταψιά  18-20 εκ.
Αν θέλετε βάζετε και λαδόκολλα,βγαίνει πιο εύκολα το κέικ από το ταψί.
Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά,και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Μοιράζουμε το μείγμα στα 3 ταψιά,και ψήνουμε 30 λεπτά περίπου.
Πάντα δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα,ανάλογα πως ψήνει ο φούρνος σας.
Μέχρι να ψηθούν τα κέικ μας,κάνουμε το φρόστιγκ ακριβώς όπως εδώ
Αφού ψηθούν και κρυώσουν τα κέικ,βάζουμε ενδιάμεσα και επάνω φρόστιγκ.
Εγώ απλά το άπλωσα με μια σπάτουλα και ένα κουτάλι,πολύ απλά.
Χρωμάτισα λίγη ζάχαρη με μοβ χρώμα ζαχαροπλαστικής,και λίγα μπλούμπερι.
Έτσι απλά και εύκολα,έφτιαξα την δική μου τούρτα εσείς στολίστε όπως θέλετε.

               
                         " Καλή επιτυχία να με χαίρεστε όσοι με αγαπάτε,elpidas little corner "



2 σχόλια:

  1. Ελπιδα μου εχεις γενεθλια; να τα εκατοστησεις.Ν εισαι γερη και δυνατη.και ννα εισαι καλα να μας προσφερεις τετοιες ωραιες τουρτες.φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή