Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018

" Νηστίσιμο Μπράουνι με καραμέλα "

                                                                               
  
Μόλις δοκιμάσετε την συνταγή που θα φτιάξουμε,δεν θα πιστεύετε ότι είναι νηστίσιμη.
Θα προσπαθήσω να σας το περιγράψω,να πάρετε μια ιδέα πριν το δοκιμάσετε.
Μαλακό σοκολατένιο μπράουνι από έξω,μέσα μαλακό φυστικοβούτυρο και καραμέλα.
Εγώ έβαλα και έξω καραμέλα και έγιναν,φανταστικά τραγανά και πεντανόστιμα.
Ζητάτε συνταγές εύκολες και νηστίσιμες,έτσι εννοείται δεν θα σας χαλάσω το χατήρι.
Πάμε στην κουζίνα μου,και όπως πάντα να φτιάξουμε μαζί τον σοκολατένιο πειρασμό. 
 
Για τα Μπράουνις
125 γρ αλεύρι-1/2 κ.γ μπέικιν-πρέζα αλάτι-150 γρ ζάχαρη-2 κ.γ υγρή βανίλια
2 κ.σ λάδι καρύδας η ηλιέλαιο-2 κ.σ σάλτσα μήλου η μαρμελάδα-30 γρ κακάο
120 γρ γαλικό ζεστό καφέ-50 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
Για την κρέμα φυστικοβούτυρου
1 κούπα φυστικοβούτυρο-4 κ.σ λάδι καρύδας η ηλιέλαιο-2 κ.σ μέλι
Για την καραμέλα
1/2 κούπα ζάχαρη-1/2 κούπα γάλα καρύδας-1 κ.γ υγρή βανίλια  
Για την γκανάζ
170 γρ κουβερτούρα-115 γρ γάλα καρύδας
Ενδιάμεσα και επάνω
1 κούπα φιστίκια πίνατς                                                          
Οδηγίες για τα μπράουνι
Βάζουμε σε ένα μπολ τον ζεστό καφέ,κακάο-κουβερτούρα και το αφήνουμε στην άκρη.
Κοσκινίζουμε σε άλλο μπολ το αλεύρι,μπέικιν και το αλάτι στην άκρη και αυτό.
Ανακατεύουμε τον καφέ,και προσθέτουμε το λάδι-ζάχαρη-βανίλια και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι στα υγρά ανακατεύουμε με σύρμα,και αδειάζουμε στην φόρμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς,20-25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

Κρέμα φυστικοβούτυρου
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά ,να μαλακώσει το φυστικοβούτυρο.  
Καραμέλα
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το γάλα-βανίλια+ζάχαρη,ανακατεύουμε 1-2 λεπτά.
Μετά αφήνουμε χωρίς να ανακατέψουμε,θα δούμε ότι αλλάζει χρώμα η καραμέλα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά,ΠΡΟΣΟΧΗ καίει δεν δοκιμάζουμε ποτέ την καραμέλα.
Γκανάζ
Κόβουμε κομμάτια την σοκολάτα και την βάζουμε σε ένα μπολ,ζεσταίνουμε το γάλα.
Ρίχνουμε το γάλα στην σοκολάτα,αφήνουμε 2-3 λεπτά ανακατεύουμε και είναι έτοιμη.
Πάμε να στήσουμε τα γλυκά μας,κόβουμε από πάνω τα μπράουνι και συνεχίζουμε.
Από πάνω βάζουμε κρέμα φυστικοβούτυρου,φιστίκια και από πάνω την καραμέλα.
Κλείνουμε τα μπράουνις με το κομμάτι που κόψαμε,και ρίχνουμε από πάνω γκανάζ.
Τρίβουμε λίγα φιστίκια από πάνω,και αν θέλετε επάνω καραμέλα,θα κάνετε διπλή δόση.
Τα σοκολατοκαραμελένια μπράουνις είναι έτοιμα,και μπορείτε να τα απολαύσετε.
μυστικά
Αν θέλετε φτιάξτε απλά σκέτο μπράουνις,η με την γκανάζ
μπορείτε να φτιάξετε το μπράουνις-κρέμα-φιστίκια-καραμέλα.
γενικά μπορείτε να παίξετε,και να το φτιάξετε με πολλές παραλλαγές.
αν θέλετε να το φτιάξετε σε ταψί,όχι ατομικά όπως τα έφτιαξα εγώ.

                                                                                

                                                 " Καλή επιτυχία elpidas little corner"

2 σχόλια: