Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018

" Κέικ elpidas little corner "

                                                                                 

Νομίζω ότι ήρθε η στιγμή να βάλουμε και ένα Κέικ,στις αγαπημένες μας συνταγές.
Το Κέικ ήταν το πρώτο μου γλυκό,και το έφτιαχνα πολύ συχνά σε διάφορες παραλλαγές.
Υπάρχουν πάρα πολλές συνταγές,με διάφορες γεύσεις θα φτιάξουμε δίχρωμο κέικ.
Η συνταγή είναι πανεύκολη,και τα υλικά αν ανοίξετε το ντουλάπι σας τα έχετε όλοι.
Δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο,αυτό είναι το μόνο σίγουρο γιατί είναι πεντανόστιμο.
Θα μπορούσα να θυμηθώ διάφορες ιστορίες με τα δικά μου κέικ,είναι πάρα πολλές.
Καλύτερα όμως να πάμε στην κουζίνα,να πιούμε καφέ και να φτιάξουμε το Κέικ μου.
 
Υλικά για το Κέικ
Βούτυρο μαλακό η σόφτ 250 γρ-450 γρ αλεύρι-50 γρ κόρν φλάουρ-1+1/2 κ.γ μπέικιν-250 γρ ζάχαρη-
4 αυγά-220 γρ γάλα-3 κ.σ χυμό πορτοκάλι+λεμόνι και το ξύσμα πορτοκαλιού+λεμονιού-πρέζα αλάτι-1 κ.γ υγρή βανίλια η όποια άλλη βανίλια θέλετε
 
 Για το κακάο
40 γρ άγλυκο κακάο-50 γρ γάλα-πρέζα κανέλα           
     
 
Οδηγίες
Βάζουμε όλα τα υλικά του Κέικ στον κάδο του μίξερ,και τα αφήνουμε στην άκρη.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για Κέικ,η ένα ταψί ότι έχετε στο σπίτι.
Αφού περάσουν 20 λεπτά με μισή ώρα,χτυπάτε στο μίξερ τα υλικά για ένα δύο λεπτά.
Δεν χτυπάμε πολύ ώρα τα υλικά μας,γιατί το κέικ μας θα γίνει σφιχτό σαν ψωμί.
Απλά να δούμε ότι έχει πάρει όλο το αλεύρι,και το μείγμα μας είναι απαλό και αφράτο.
Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ το κακάο με το γάλα,και προσθέτουμε λίγο μείγμα κέικ.
Βάζουμε στην φόρμα το μείγμα τις βανίλιας,και εναλλάξ κουταλιές το μείγμα με το κακάο.
Παίρνουμε ένα πιρούνι και κάνουμε κυκλικές γραμμές,όπως βλέπετε στην φωτογραφία.
Έτσι το Κέικ θα γίνει δίχρωμο,ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
 
Ανάλογα τον φούρνο σας πάντα,εγώ στον δικό μου το έψησα 50 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη η σοκολατένιο γλάσο.
Παίξτε και στολίστε όπως σας αρέσει το Κέικ,σας δίνω κάποιες ιδέες.
 
Μυστικά
Τα υλικά μας πρέπει να είναι πάντα σε θερμοκρασία δωματίου
μπορεί να γίνει κέικ βανίλιας χωρίς το κακάο,η να γίνει μόνο με κακάο.
αν θέλετε μπορείτε να βάλετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
έτσι όμως θα παραλείψετε το μπέικιν και το κορν φλάουρ.
μπορείτε να κάνετε το μισό μείγμα με κακάο,και να βάζετε κουταλιές
εναλλάξ βανίλια-κακάο.απλά θα διπλασιάσετε το μείγμα με το κακάο
δοκιμάζετε πάντα με μια οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε,θα βγει καθαρή.
δεν ανοίγουμε ποτέ την πόρτα του φούρνου,μόνο στο τέλος.
κοσκινίζουμε το αλεύρι μας,έτσι το κέικ θα βγει πιο αφράτο.
βλέπετε ότι ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί,μυστικό της Έλσας-κολλητής μου.    

                                                   " Καλή επιτυχία elpidas little corner "



4 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο φαινεται! Στη συνταγη γραφετε 220γρ γαλα, 250γρ γαλα. Τι απο τα 2 βαζουμε ή μηπως και τα 2? Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετοιμάζομαι να το φτιάξω αλλά έχω μια απορία.Όταν λες βούτυρο μαλακό ή σοφτ τι εννοείς; Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελένη μου βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου,η βούτυρο με μαργαρίνη soft στο κουτί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή