Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018

" Το Τέλειο Ρεβανί "

                                                                               
Σκέφτομαι εδώ και πολύ καιρό,να βάλω στο μπλογκ συνταγή για ρεβανί.
Τελικά μάλλον περίμενα να έρθει στα χέρια μου,κάτι που θα μου αρέσει πολύ.

Πολλές μου έχετε ζητήσει συνταγή,και η αλήθεια είναι ότι είναι μοναδική.
Από τα πιο γνωστά κλασσικά γλυκά,σίγουρα υπάρχουν χιλιάδες συνταγές.
Εγώ θα μοιραστώ μαζί σας μια πολύ παλιά συνταγή,εγγύηση συνταγή γιαγιάς.
Νομίζω ότι ένα κομμάτι ρεβανί,με μια μπάλα παγωτό βανίλιας είναι ότι καλύτερο.
Δεν περιγράφω άλλο πάμε να φτιάξουμε μαζί,το πιο τέλειο και εύκολο Ρεβανί.

 
Υλικά για το ρεβανί
1) 6 μεγάλα αυγά-100 γρ ζάχαρη-15 γρ νερό-1 κ.γ υγρή βανίλια
2) 70 γρ σιμιγδάλι ψιλό-80 γρ αλεύρι που φουσκώνει-1 κγ μπέικιν
Υλικά για σιρόπι
200 γρ ζάχαρη-450 γρ νερό-1 κ.γ υγρή βανίλια- 1κ.σ χυμό λεμονιού
Οδηγίες
Χτυπήστε στο μίξερ όλα τα υλικά από το 1),να χτυπηθούν για 10-15 λεπτά.
Πρέπει να χτυπηθούν και να γίνουν σαν κρέμα,όπως στην φωτογραφία.
Σε άλλο μπολ βάζετε όλα τα υλικά από το 2),και ανακατεύετε καλά.
Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς,και βάζετε λαδόκολλα σε 24 εκ.ταψί.
Προσθέστε το αλεύρι κουταλιά κουταλιά,στα αυγά και ανακατεύετε με μαριζ.
Προσέχετε πολύ να μην ξεφουσκώσει το μείγμα με τα αυγά,πολύ απαλά.
Ψήνετε το ρεβανί για 30-35 λεπτά,και αφήνετε να κρυώσει τελείως.
Βράζετε την ζάχαρη με το νερό,μόλις πάρει βράση αφήνετε για 8 λεπτά.
Κατεβάζετε από την φωτιά,και προσθέστε το λεμόνι και την βανίλια.
Σιροπιάζεται το κρύο ρεβανί,με το ζεστό σιρόπι σταδιακά με μια κουτάλα.
Αφού κρυώσει σκεπάζετε με μια μεμβράνη το γλυκό,και το βάζετε στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα το κόβετε,και σερβίρεται παγωμένο με μια μπάλα παγωτό.
μυστικά
να χτυπήσετε πάρα πολύ καλά τα αυγά,για να πετύχει το ρεβανί σας.
προσοχή όταν προσθέσετε το αλεύρι,να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά.
το νερό στα αυγά,βοηθάει το γλυκό σας να μη μυρίζουν τα αυγά.
για να σιροπιάσετε  τέλεια το γλυκό,δεν το κόβετε αμέσως αλλά την άλλη μέρα.
αν σιροπιάσετε το γλυκό και το κόψετε,θα φύγει όλο το σιρόπι.
τα υλικά σας πρέπει πάντα,να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
αν σας αρέσει πιο φουσκωμένο το ρεβανί,να το βάλετε σε 22 εκ.ταψί.


                                                  " Καλή Επιτυχία elpidas little corner "
                        (Ευχαριστώ πολύ την κ.Λίτσα για την συνταγή της,με όλα τα μυστικά)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου