Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018

" Μπακλαβάς με γιαούρτι "

                                                                                   
'Οταν διαβάσετε τον τίτλο της συνταγής,είμαι σίγουρη ότι θα γελάσετε.
Εγώ αυτό έκανα και ξαναρώτησα,Μπακαλβάς με γιαούρτι;ναι καλά άκουσα.   
Εννοείται ότι ζήτησα την συνταγή,και ήθελα να την φτιάξω αμέσως.
Όσο ζω μαθαίνω το λέω και το ξανά λέω,το είπα μόλις έφαγα την πρώτη μπουκιά.

Ας το πάρουμε από την αρχή,υπάρχει μια μοναδική γυναίκα στην ζωή μου.
Ξέρετε από αυτές που δεν πιστεύεις ότι υπάρχουν,αλλά πάντα είναι εκεί.
Μου έχει σταθεί πάρα πολλές φορές,και είναι σαν οικογένεια για μένα.
Το ξέρει της το έχω πει πολλές φορές,γιατί αυτά τα λες δεν εννοούνται.
Αυτή η ξεχωριστή η ακούραστη,η Κατερίνα(η Κατίνα,σσσ δεν της αρέσει).
Έφτιαχνε πριν χρόνια,όταν ήταν τα παιδιά της μικρά αυτή την συνταγή.

Έτσι της είπα θα την φτιάξουμε και μαζί,για να πω την αλήθεια δεν την πίστεψα.
Φτιάξαμε που λέτε τον Μπακλαβά,τον δοκιμάσαμε και άκουσα τα καλύτερα.
Την επόμενη μέρα τον έφτιαξα πάλι,και τον πήγα σε φίλους μου όπως τον βλέπετε.
Δεν γινόταν να μην μοιραστώ αυτή την συνταγή μαζί σας,γιατί μου άρεσε πολύ.
Και είναι ξεχωριστή όπως είναι για μένα η Κατίνα,καλά καλά Κατερίνα.
Δεν λέω άλλα πάμε στην κουζίνα μου,βάζω καφέ και θα τον φτιάξουμε παρέα.



Υλικά για τον μπακλαβά
500 γρ φρέσκα φύλλα κρούστας η κατεψυγμένα-100 γρ ζάχαρη-2 αυγά
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό-2 κ.γ μπέικιν-200 γρ καρύδια-150-200 γρ λάδι
 
Υλικά για το σιρόπι
400 γρ νερό-350 γρ ζάχαρη-1/2 λεμόνι-1 κ.γ υγρή βανίλια η 2 βανίλιες.

Οδηγίες για το σιρόπι
Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη να βράσει,περίπου 10 λεπτά το βλέπουμε.
Μόλις δούμε ότι είναι έτοιμο το σιρόπι,προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού-βανίλια.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι,να κρυώσει τελείως.  
  
Οδηγίες για τον μπακλαβά
Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη,να ασπρίσουν να γίνουν σαν κρέμα.
Προσθέστε το γιαούρτι-μπέικιν-καρύδια,και τα ανακατεύεται για 1 λεπτό.
Λαδώνετε το ταψί,και κόβετε τα φύλλα στη μέση αυτό σας βοηθάει πολύ.
Βάζετε τα μισά φύλλα κάτω,τα λαδώνετε όλα ενδιάμεσα και επάνω την γέμιση. 
Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα φύλλα,τα λαδώνετε ένα ένα και τα βάζετε από πάνω.
Στρώνετε και λαδώνετε το τελευταίο φύλλο,και το βάζετε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Ανάβετε τον φούρνο κάτω αντίσταση και αέρα,στους 180-190 βαθμούς.
Κόβετε τον μπακλαβά όπως σας αρέσει,και τον ψήνετε 45-50 λεπτά.
Μόλις ψηθεί ο μπακλαβάς και πάρει χρυσό χρώμα,καυτό τον σιροπιάζετε.
Κρύο σιρόπι καυτός ο μπακλαβάς,δεν τον κόβετε τον αφήνετε να κρυώσει.
Ακόμα καλύτερα να τον κόψετε την επόμενη μέρα,έτσι σιροπιάζεται τέλεια.
Σερβίρεται σκέτο η με παγωτό,ταιριάζει τέλεια είναι πεντανόστιμος.
μυστικά
η συνταγή αρχικά ήταν με κουπάκι από το γιαούρτι,εγώ τα ζύγισα.
αν σας αρέσουν τα πολύ γλυκά,εσείς μετρήστε τα με το κουπάκι.
το βάζουμε στο ψυγείο πριν το κόψουμε ,γιατί κόβεται πιο εύκολα.
δεν σας έγραψα μέγεθος ταψιού,θα δείτε τα φύλλα και θα καταλάβετε.
μπορείτε να το κάνετε στο ταψί της κουζίνας,διπλασιάζεται τα υλικά.
για περισσότερο σιρόπι,βάλτε 3 κουπάκια ζάχαρη και 2 κουπάκια νερό.
τα γλυκά σας θα γίνουν πιο νόστιμα,αν ψήσετε για λίγο τους ξηρούς καρπούς

                                                   " Καλή επιτυχία elpidas little corner "

2 σχόλια:

  1. ΤΈΛΕΙΟΣ μου ακούγεται και φαίνεται!!! Η γέμιση είναι εντάξει για ταψί σε ρομπότ πολυφουρνάκι??? και τα φύλλα 8 κάτω και 8 πάνω (μία συσκευασία) ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω στο ρομποτάκι,500 γρ φύλλα κρούστας.

      Διαγραφή