Τρίτη, 8 Μαΐου 2018

" Τούρτα Κώκ "

                                                                                    

   Από τα πρώτα γλυκά που είχα στις συνταγές μου,παλιό κλασσικό αγαπημένο όλων.
  Δεν ξέρω εσείς,αλλά εγώ δεν θέλω να χάνονται οι συνταγές από τα παλιά καλά γλυκά.


  Τα θεωρώ σταθερή αξία,τα περισσότερα γλυκά σήμερα έχουν την ίδια γεύση.
  Η συνταγή μου είναι πολύ εύκολη,απλά την πείραξα λίγο της έδωσα λίγο ύψος.
  Σίγουρα  θα έχετε κάποια συνταγή για Κώκ,θα μοιραστώ μαζί σας την δική μου.
  Μπορείτε άνετα να την φτιάξετε και τούρτα γενεθλίων,είναι πολύ νόστιμη.
  Πάμε στην κουζίνα να φτιάξουμε απλά και εύκολα,Τούρτα Κώκ,της Ελπίδας.
 
   Υλικά για το παντεσπάνι
  5 αυγά-2 κ.σ νερό-150 γρ ζάχαρη-1 κ.γ υγρή βανίλια η όποια βανίλια θέλετε.
  250 γρ αλεύρι που φουσκώνει και 1 κ.γ  μπέικιν πάουντερ-πρέζα αλάτι.
  2 ταψιά 22 εκ και λαδόκολλα.
 
 Κρέμα βανίλιας
 1 λίτρο γάλα-100 γρ ζάχαρη-2 κρόκους-80 γρ βούτυρο
 80 γρ κόρν φλάουρ-1 κ.γ υγρή βανίλια η άλλη βανίλια.
 Σοκολατένιο γλάσο
150 γρ βούτυρο-40 γρ κακάο-40 γρ άχνη ζάχαρη-1 κρόκο.
Οδηγίες για την κρέμα βανίλιας.
Βάζετε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά της κρέμας,ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά
 Σε 2-3 λεπτά η κρέμα θα πήξει,και θα γίνει λεία και βελούδινη.  
Σκεπάζετε με μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα,για να μην κάνει κρούστα.
Αφήνετε την κρέμα στο ψυγείο να κρυώσει τελείως,γίνεται και αποβραδίς.                           
Οδηγίες για το σοκολατένιο γλάσο
Ανακατεύετε το κακάο-άχνη-βανίλια-αυγό,με ένα σύρμα τα αφήνετε στην άκρη.
Λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά,κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέστε το μείγμα με το κακάο.Ανακατεύετε για 1-2  λεπτά,και αφήνετε να κρυώσει.
Οδηγίες για το παντεσπάνι
Χτυπήστε τα αυγά με την ζάχαρη-νερό-βανίλια,5-6 λεπτά να ασπρίσουν.
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν-αλάτι,και τα ανακατεύετε καλά.
Ανάβετε το φούρνο στους 180 βαθμούς,και βάζετε λαδόκολλα στα ταψιά.
Προσθέστε το αλεύρι στα αυγά κουταλιά κουταλιά,ανακατεύετε πολύ απαλά.
Μοιράζετε το μείγμα στα 2 ταψιά,και ψήνετε περίπου 18-20 λεπτά.
Συναρμολόγηση της τούρτας.
Βάζετε σε ένα τσέρκι παντεσπάνι,και πάνω κρέμα βανίλιας-παντεσπάνι.
Τελειώνετε με το σοκολατένιο γλάσο,και φυλάξτε την τούρτα στο ψυγείο.
Αφήνετε την τούρτα να παγώσει,και μετά την κόβετε να κοπεί ωραία.
μυστικά
στην κρέμα βανίλιας αν θέλετε,παραλείπετε τους κρόκους.
μπορείτε να κάνετε ένα παντεσπάνι,και να το κόψετε στη μέση.
το γάλα στην κρέμα,μπορεί να είναι με χαμηλά λιπαρά.
η κρέμα πρέπει να είναι παγωμένη,πριν την χρησιμοποιήσετε.
αν θέλετε την χτυπάτε με πιμερ,η σύρμα να γίνει πιο αφράτη.
μπορείτε να κάνετε την μισή κρέμα βανίλιας,εμένα μου αρέσει πολύ.
αν σας αρέσει πολύ η σοκολάτα,διπλασιάστε τ γλάσο.
αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε ατομικά κώκ,όπως σας αρέσουν.
ακόμα να το φτιάξετε σε στενόμακρο ταψί,και να το κόψετε στη μέση.
η κουζίνα θέλει αγάπη και φαντασία,έτσι πετυχαίνετε πάντα. 
                                       
                                                   " Καλή επιτυχία elpidas little corner "




                                           
                                    
                                              
                                               
                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου