Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Ντοματόπιτα με Φέτα

                                                                                    

  Αν σας αρέσει η ντοματοσαλάτα με φέτα,θα αγαπήσετε αυτή την συνταγή.
  Είναι ελαφριά καλοκαιρινή πίτα,όλο χρώματα και αρώματα πολύ νόστιμη.
  Τα υλικά υπάρχουν στο ψυγείο σας,και όπως πάντα θα σας πω όλα τα μυστικά
  Η πίτα που θα φτιάξουμε είναι πολύ εύκολη,και σηκώνει πολλές παραλλαγές.
  Πάμε στην κουζίνα μου,να φτιάξουμε παρέα πίτα με δικό μας φύλλο.
                                                                                
 
   Υλικά για την ζύμη(για 2 πίτες σε 32 εκ.ταψί)
   550 γρ αλεύρι για πίτες-260 γρ περίπου χλιαρό νερό-15 γρ ξύδι
   15 γρ ελαιόλαδο-10 γρ αλάτι-3 κ.σ λάδι να ξεκουραστούν τα μπαλάκια
   3/4 κούπας περίπου ελαιόλαδο,για το ταψί και τα φύλλα  

                                
   Υλικά για την γέμιση
   2-3 ντομάτες-150 γρ ανθότυρο-150 γρ φέτα-3 κ.σ κρέμα τυριού
   1 πιπεριά Φλωρίνης-αλάτι-πιπέρι-ρίγανη-3 κ.σ ελαιόλαδο
                                                                                     
   
   Οδηγίες
  Βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά της ζύμης,και ζυμώνουμε 5-10 λεπτά.
  Η ζύμη είναι έτοιμη όταν ξεκολλήσει από το μπολ,και δεν κολλάει.
  Την σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί,30-40 λεπτά περίπου.
  Συνεχίζουμε με την γέμιση,πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε στη μέση.
  Βγάζουμε τα σπόρια,και τις στίβουμε να φύγουν τα υγρά δεν θέλουμε ζουμιά.
  Κόβουμε καρέ τις ντομάτες και την πιπεριά,και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  Αφήνουμε στην άκρη την γέμιση και συνεχίζουμε,χωρίζουμε την ζύμη στην μέση.
  Εγώ με αυτή την ζύμη έφτιαξα 2 πίτες,αν θέλετε μπορείτε να κάνετε μια μεγάλη.
  Χωρίζουμε την ζύμη σε 5 μπαλάκια,τα αφήνουμε σε λάδι για 10 λεπτά.
 Λαδώνουμε το ταψί και ανάβουμε τον φούρνο,στους 200 βαθμούς.
 Ανοίγουμε τα μπαλάκια 5 λεπτά φύλλα,βάζουμε 2 φύλλα κάτω και τα λαδώνουμε.
 Βάζουμε την μισή γέμιση,ένα φύλλο λαδώνουμε πάλι και την υπόλοιπη γέμιση.
 Τελειώνουμε με τα 2 φύλλα αφού τα λαδώσουμε,κόβουμε και ψήνουμε την πίτα.
 Στους 190 βαθμούς πάντα ανάλογα πως ψήνει ο φούρνο σας,40-45 λεπτά.
 Μόλις πάρει το χρώμα που σας αρέσει η πίτα πάνω και κάτω,είναι έτοιμη.
                                                                               
 
   μυστικά
   μπορείτε να προσθέσετε και κοτόπουλο που σας έχει περισσέψει,στην γέμιση.
   να την κάνετε ξεσκέπαστη,να βάλετε 3-4 φύλλα μόνο κάτω και επάνω την γέμιση.
   αν δεν έχετε κρέμα τυριού,μπορείτε να βάλετε γιαούρτι και αν έχει υγρά τραχανά.
   να προσθέσετε μυρωδικά δυόσμο και μαϊντανό ότι σας αρέσει,οι δικοί μου δεν ήθελαν.
   μπορείτε να φτιάξετε την ζύμη σε κουζινομηχανή,αν δεν μπορείτε να ζυμώσετε.
   φυλάξτε την ζύμη σε μεμβράνη στην κατάψυξη,για την επόμενη πίτα σας.
   αν θέλετε μπορείτε να την φτιάξετε με 10 φύλλα,και να διπλασιάσετε την γέμιση
                                                                                       
    



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου