Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018

Κέικ με Κεράσια,χωρίς Αυγά Βούτυρο και Γάλα

                                                                             


   Λατρεύω τα κεράσια,είμαι σίγουρη δεν υπάρχει κάποιος που δεν τρώει κεράσια.
   Έτσι λοιπόν όταν βρω κεράσια,όλο και κάποιο γλυκό θα μπει στις συνταγές του μπλογκ μου
   Αγοράζω εχθές τα κερασάκια μου από την λαϊκή,και μου δίνει μια φίλη μου άλλα τόσα.
   Και εκεί που κάθομαι στον καναπέ,έρχεται η συνταγή στο μυαλό μου Κέικ με Κεράσια.
   Το ήθελα ζουμερό γιατί δεν μου αρέσουν τα στεγνά κέικ,και ήθελα να είναι γεμάτο αρώματα.
   Περιττό να σας πω ότι πέτυχα ακριβώς αυτό που ήθελα,έγινε τέλειο και χωρίς μίξερ σε 5 λεπτά.
   Ένα θα σας πω όπως διαβάσατε,δεν έχει βούτυρο αυγά και γάλα και ναι είναι πολύ νόστιμο.
   Νομίζω ότι σας έπεισα και αν έχετε κεράσια,μπείτε στην κουζίνα σας και φτιάξτε το αμέσως.
                                                                                 

    
     Υλικά                                                               
    1 κούπα καλαμποκέλαιο-3/4 κούπας ζάχαρη-3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 κούπα χυμό πορτοκαλιού και  ξύσμα-1/2 κ.γ κανέλα-1/3 λευκή κουβερτούρα
    1 κ.γ σόδα-1/2 κ.γ μπέικιν-1/3 κούπας φιλέ αμυγδάλου-2 κούπες κεράσια(χωρίς κουκούτσια)

    
    Οδηγίες
    Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι-μπέικιν-κεράσια-αμύγδαλα-σοκολάτα,και τα ανακατεύετε.
    Με σύρμα ανακατεύετε το καλαμποκέλαιο-ζάχαρη-χυμό-ξύσμα και σόδα,να ενωθούν
    Συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέστε τα υγρά στα στερεά,και ανακατεύετε 1-2 λεπτά.
    Αδειάζετε το μείγμα σε κουμπωτή φόρμα 24 εκ με λαδόκολλα,η σε ταψί αν δεν έχετε.
    Ψήνετε 50-60 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς ανάλογα τον φούρνο σας,και πως ψήνει.
    Δοκιμάζετε με μια οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε,μόλις κρυώσει πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

   
                                                                  

         Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο μπλογκ μου http://elpidaslittlecorner.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου