Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2018

Ψωμί Ολικής,Χωρίς Ζύμωμα

                                                                                     

   Σας έχω την συνταγή που ζητάτε εδώ και πολύ καιρό,Ψωμί Ολικής χωρίς ζύμωμα.
   Μαλακό αφράτο και υγιεινό και πάνω από όλα πολύ εύκολο,από αυτά που σας αρέσουν.


   Μπορείτε να βάλετε όποιο αλεύρι θέλετε,η να χρησιμοποιήσετε 2-3 διαφορετικά.
   Πάμε στην κουζίνα μου να το φτιάξουμε παρέα,να δείτε πόσο απλό είναι.
                                                                       
 

    Υλικά
    400-440 γρ περίπου αλεύρι ολικής άλεσης-7 γρ ξερή μαγιά-30 γρ ζάχαρη
    1 κ.γ αλάτι-250 γρ γάλα-1 αυγό-50 γρ βούτυρο μαλακό σ.θ.δ
                                                                                




                                                                                                                                                

  Οδηγίες
  Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι,την μαγιά την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.
  Προσθέτουμε το γάλα χλιαρό και το αυγό ελαφρώς χτυπημένο,συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο,ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι για 5 λεπτά περίπου.
  Η ζύμη κολλάει δεν γίνεται σφιχτή για να την πλάσετε,την σκεπάζουμε με μεμβράνη.
  Αφήνουμε να φουσκώσει και να γίνει διπλάσια,περίπου μια ώρα σε ζεστό μέρος.
  Μόλις φουσκώσει η ζύμη,την διπλώνουμε με το ξύλινο κουτάλι να ξεφουσκώσει.
  Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και αδειάζουμε την ζύμη,προσθέτουμε αλεύρι και στη ζύμη.
  Την ζυμώνουμε ελαφρά και της δίνουμε σχήμα μπάλας,αλευρώνοντας ελαφρώς.
  Χωρίζουμε στα 5 την ζύμη μας και κάνουμε μακρόστενα ψωμάκια,σαν σάντουιτς.
  Ανοίγουμε το κάθε ψωμάκι με τον πλάστη και τυλίγουμε ρολό,κάνουμε το ίδιο με όλα                                                                       
 
    Τα βάζουμε σε μια φόρμα,του κέικ και σκεπάζουμε να φουσκώσουν.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς,για 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
    Μόλις ψηθεί το ψωμί  αλείφουμε με βούτυρο,σκεπάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.                     
                                                                             
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου