Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

" Χωρίς Ζύμωμα το εύκολο ψωμί "


   Έχω φτιάξει πολλές συνταγές χωρίς ζύμωμα,λέω να φτιάξουμε άλλη μια.
   Εύκολο ψωμί χωρίς ζύμωμα σε ένα εικοσάλεπτο το ψήνεται
   Η Ελίνα μου ήθελε μια συνταγή για ψωμί,αλλά να μη περιμένει ώρες.
   Αυτή η συνταγή σίγουρα θα σας  βολέψει αν  βιάζεστε.
   Μέχρι να πεις Ψωμί είναι έτοιμο μαλακό και τραγανό.

   Μπορείτε να το γεμίσετε με ότι σας αρέσει κασέρι η πραλίνα.
   Δοκιμάστε το και παίξτε με την ζύμη και τις γεύσεις που σας αρέσουν.
   Βάλτε στο ψωμί διάφορα μυρωδικά ρίγανη-σκόρδο-ελιές.
   Σηκώνει πολλές παραλλαγές είμαι σίγουρη ότι θα το αγαπήσετε.
   Πάμε να φτιάξουμε εύκολο ψωμί χωρίς ζύμωμα,μέχρι να πείτε ψωμί.
     Υλικά
    1 1/2 κούπα χλιαρό νερό-1 κ.σ μέλι-1 1/2 κ.γ αλάτι
    2 φακελάκια ξηρή μαγιά-2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
    1 1/2 κούπα σκληρό αλεύρι περίπου,ανάλογα το αλεύρι σας      
                                                                             
   Οδηγίες
   Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό-μαγιά-μέλι και αφήνουμε για 10 λεπτά.
   Θα δούμε ότι θα βγάλει φουσκάλες και θα φουσκώσει.
   Βάζουμε σε άλλο μπολ το αλεύρι-αλάτι ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
   Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά προσθέτουμε την μαγιά στο αλεύρι.
   Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και μόλις ξεκολλήσει από το μπολ,
   σκεπάζουμε και αφήνουμε 20 λεπτά να φουσκώσει      
   Ανάβουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς.
   Και βάζουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί η σε μια γάστρα.
   Όταν περάσουν τα 20 λεπτά και διπλασιαστεί η ζύμη,δίνουμε σχήμα.
   Διπλώνουμε μια δυο φορές την ζύμη και δίνουμε σχήμα στο ψωμί.
   Κόβουμε με ένα ψαλίδι πάνω το ψωμί,κάνουμε 4-5 γραμμές.
   Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι η σουσάμι το ψωμί,ότι σας αρέσει.
   Ψήνουμε περίπου 25-30 λεπτά πάντα ανάλογα πως ψήνει ο φούρνος σας.
   Εμένα μου αρέσει ξεροψημένο το έψησα 30 λεπτά και έγινε όπως το θέλω.
   Δοκιμάστε το και περιμένω εντυπώσεις και τις φωτογραφίες σας.   
   μυστικά
   προσέχουμε το νερό να μην είναι καυτό και κάψουμε την μαγιά.
   Αν κολλάει η ζύμη λαδώνουμε τα χέρια μας η ρίχνουμε,ελάχιστο αλεύρι.
   Η ζύμη πρέπει να κολλάει ελαφρώς,δεν προσθέτουμε πολύ αλεύρι.    
 

                                                       " Καλή Όρεξη elpidas little corner "

5 σχόλια:

  1. ψωμακι εξπρες.για τις φορες που ξεμενουμε και το χρειαζομαστε για εκτακτες περιπτωσεις.πχ.μουσαφιρηδες.πολλα φιλια και να περνατε καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχο το ψωμάκι!!!Θα το δοκιμάσω Ελπίδα μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλό ,αλλά και αυτό που βάζουμε στο ψυγείο να φουσκώσει είναι τέλειο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή