Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

" Καρότο-κέικ "

                                                                               
 
     Το κέικ καρότου είναι από τα αγαπημένα μου,σας έχω μια διαφορετική συνταγή.
     Θα δείτε κάποια ξεχωριστά υλικά,αυτά όμως κάνουν και το κέικ να διαφέρει.
     Είναι ένα πολύ ζουμερό κέικ γεμάτο αρώματα,πολύ νόστιμο και μοναδικό.
     Ξέρω ότι αγαπάτε τις πολύ εύκολες συνταγές,γιαυτό θα αγαπήσετε και αυτή.
     Πάμε στην κουζίνα μου να πιούμε καφέ,και να φτιάξουμε παρέα καρότο-κέικ.
        Υλικά για το κέικ
        1+1/4 κούπα  καλαμποκέλαιο-3 αυγά-1+1/3 κούπα ζάχαρη (1)
        2 κούπες αλεύρι-1 κ.γ σόδα-1+1/2 κ.γ μπέικιν-1/2 κ.γ αλάτι-1 κ.γ κανέλα (2)
        2 κούπες τριμμένα καρότα-1 κούπα ινδοκάρυδο-1 κούπα τριμμένα καρύδια,
        η σταφίδες-1 κ.γ υγρή βανίλια-1 κούπα ανανά από κομπόστα (3)   

         Υλικά για το γλάσο τυριού
         110 γρ βούτυρο μαλακό(σε θερμοκρασία δωματίου)-1-2 κ.γ υγρή βανίλια
         300 γρ κρέμα τυριού-250 γρ άχνη ζάχαρη.                
         Οδηγίες
         Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς,και ετοιμάζουμε 3 ταψιά 20 εκ.
         Τα αλείφουμε με λίγο καλαμποκέλαιο,και βάζουμε λαδόκολλα.
         Ανακατεύουμε τα υλικά (1) και προσθέτουμε τα υλικά (2).
         Συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε τα υλικά (3).
         Ανακατεύουμε 1-2 λεπτά το μείγμα και το μοιράζουμε στα ταψιά.
         Ψήνουμε 35 λεπτά περίπου,πάντα ανάλογα με τον φούρνο μας.
         Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν τελείως,και συνεχίζουμε με το γλάσο.  
           Χτυπάμε το βούτυρο με την κρέμα τυριού,να γίνει λείο και αφράτο.
           Προσθέτουμε την βανίλια και την άχνη,και συνεχίζουμε το χτύπημα.
           Αφού κρυώσουν τα κέικ(εγώ βιάστηκα και δεν περίμενα)
           Βάζουμε ενδιάμεσα και επάνω γλάσο τυριού,και στολίζουμε το κέικ.
            μυστικά
            Μπορείτε να κάνετε ένα κέικ,εμένα μου αρέσει να το κάνω έτσι.
            Αν θέλετε αντί για καλαμποκέλαιο να βάλετε σάλτσα μήλου.
            Να βάλετε σταφίδες η άλλον ξηρό καρπό αντί για καρύδια.
            Τα κέικ πρέπει πάντα πρώτα να κρυώσουν, πριν βάλουμε γλάσο.

                                                    " Καλή επιτυχία elpidas little corner "

8 σχόλια:

  1. απιστευτο.αν εβλεπα την αναρτηση θα το ειχα ηδη δοκιμασει.μολις εβγαλα απο το φουρνο ενα κεικ πορτοκαλιου.την επομενη.καλο σαββατοκυριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελπιδάκι αντι για κομπόστα ανανά τί αλλο μπορούμε να βάλουμε ή αν την παραλείψουμε αλλάζει πολύ η γεύση??Δεν μας αρεσουν οι κομποστες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαίνεται τέλειο Ελπίδα μου θα το φτιαξω αυριο θα σου γράψω εντυπώσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέλειο! Το έφτιαξα πολλές φορές. Μπράβο για την συνταγή σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πολυ ομορφο κεικ και αγαπημενο καροτο χρειαζεται ψυγειο λογω της κρεμας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή