Νομίζω όλοι θα λατρέψετε την σημερινή συνταγή μου όπως και εγώ!Ψωμί χωρίς ζύμωμα ναι! Έχετε δοκιμάσει να φτιάξετε κάτι χωρίς να το ακουμπήσετε σχεδόν καθόλου.
Μια ζύμη που στην αρχή θα πείτε σίγουρα τι είναι αυτό;;Το αποτέλεσμα όμως θα σας ξετρελάνει!
Το μόνο που θέλει η συνταγή είναι υπομονή γιατί το ζυμάρι θέλει τον χρόνο του..
Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε Μπαγκέτες και Ψωμί Χωρίς Ζύμωμα;Πάμε!
Μια ζύμη που στην αρχή θα πείτε σίγουρα τι είναι αυτό;;Το αποτέλεσμα όμως θα σας ξετρελάνει!
Το μόνο που θέλει η συνταγή είναι υπομονή γιατί το ζυμάρι θέλει τον χρόνο του..
Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε Μπαγκέτες και Ψωμί Χωρίς Ζύμωμα;Πάμε!
Θα χρειαστώ:
4 κούπες αλεύρι(500 γρ περίπου)-1/4 κ.σ ξερή μαγιά
1+1/2 κ.γ αλάτι-πρέζα ζάχαρη-1 1/2 κούπα χλιαρό νερό(330 γρ περίπου)
συνταγή από το youtube
Πως τα φτιάχνω:
Βάζω σε ένα τάπερ όλα τα υλικά και τέλος το νερό ανακατεύω με ένα ξύλινο κουτάλι.
Κλείνω το τάπερ και το ξεχνάω για 12-14 ώρες,βολεύει να το κάνετε από το προηγούμενο βράδυ.
Το πρωί αδειάζω με μια σπάτουλα το ζυμάρι σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Αν κάνω ψωμί το αφήνω όπως είναι αν κάνω μπαγκέτες το κόβω στα 2-4 κομμάτια.
Τα πλάθω σε μπαστουνάκια με ελάχιστο αλεύρι τόσο όσο να μην κολλάει..
Σκεπάζω με μια λαδόκολλα και αφήνω 1-1/12 ώρα να φουσκώσουν.Βάζω το ψωμί
σε μια μαντεμένια κατσαρόλα η γάστρα ελαφρώς αλευρωμένη.
Προθερμαίνω τον φούρνο 230-250 βαθμούς και ένα πυρέξ με νερό κάτω κάτω.
Κόβω τις μπαγκέτες με ένα ψαλίδι κουζίνας και τις ψεκάζω με νερό.
Μετά από 5 λεπτά ψεκάζω πάλι με νερό, μετά από 10 λεπτά ξανά ψεκάζω.
Σε 15 λεπτά περίπου οι μπαγκέτες έχουν ψηθεί και είναι έτσι.
Αφήνω πάνω σε μια σχάρα να κρυώσουν και έχω έτοιμες σπιτικές μπαγκέτες!!
Το ψωμί το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 230-250 βαθμούς σκεπασμένο για 30 λεπτά.
Και χωρίς καπάκι 15 λεπτά ακόμα αφήνω σε σχάρα να κρυώσει.
Και όλα αυτά Χωρίς Ζύμωμα δοκιμάστε τα!!
Καλή Όρεξη!!
Τι λες τώρα????
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι λες τώρα????
Μου άρεσε πολύ η φράση σου "Έχετε δοκιμάσει να φτιάξετε κάτι χωρίς να το ακουμπήσετε σχεδόν καθόλου;;"
Αυτό μοιάζει με μαγεία!!!! Μόνο οι μάγοι φτιάχνουν πράγματα χωρίς να τα ακουμπήσουν.
Ελπίδα... σύγχρονη μάγισσά μου, με έφτιαξες με τις μπακέτες σου!
Γουστάρω τρελλά. Φαίνονται φοβερές!!!!!!!!!!!!!!
Φιλί τεράστιο!
ΦΟΒΕΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ! ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΟΜΟΡΦΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΤΥΠΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρυσαυγή μου!!!!Και εμένα με έφτιαξαν τα σχόλια σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντα ακούω τα καλύτερα από εσένα και σε ευχαριστώ πολύ!!!
Αγκαλιά και φιλί!!!!
glykes treles ευχαριστώ πολύ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ξέρω πως να την εκτυπώσετε..Αν θέλετε να σας την στείλω σε μνμ η mail;;
Ελπίδα μου!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕντάξει Ελπιδούλα, απλά σκίζεις! Τέλεια συνταγή! Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήwww.foodaki.gr
Χρυσαυγή μου!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήEleanna G.ευχαριστώ πολύ!!!Πολλά φιλιά!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Ελπίδα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτές τις μπαγκέτες θα τις δοκιμάσω οπωσδήποτε!!!
Τόσο εύκολο ψωμάκι δεν το προσπερνάς.... :)
Kαλησπέρα thehealthiercook ευχαριστώ πολύ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι περιμένω εντυπώσεις... :)
ΤΕΛΙΕΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ........ΘΑ ΤΙΣ ΦΤΙΑΞΩ!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαντιγραφη και επικολληση στο word και μετα εκτυπωσε το αν εχεις εκτυπωτη
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια πιο λόγο mata?
ΑπάντησηΔιαγραφήΕάν δεν έχουμε γαστρα ή μαντεμενια κατσαρόλα που μπορούμε να ψησουμε το ψωμί ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΔοκίμασε να το φτιάξεις σε ταψί,και να το σκεπάσεις.
ΑπάντησηΔιαγραφή