Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014

Χωρίς ζύμωμα ξανά!!

      Μετά την μεγάλη επιτυχία που είχαν οι Μπαγκέτες-Ψωμί χωρίς ζύμωμα,έχουμε συνέχεια.
                      Σκέφτηκα να δοκιμάσω την ίδια τεχνική σε πίτσα και γεμιστό ψωμί..
                        Το αποτέλεσμα με ενθουσίασε θα το μοιραστώ και αυτό μαζί σας.
                          Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στην συνταγή το ίδιο εύκολη.
                         Πάμε να παίξουμε πάλι με το ζυμαράκι μας χωρίς να ζυμώσουμε.

                                                                          Πίτσα!!


                                                                    Κασερόψωμο!! 


                                                                    Θα χρειαστώ:
 3 3/4 κούπες αλεύρι (500 γρ περίπου-1/4 κ.σ ξερή μαγιά
2 κ.γ αλάτι-1 1/2 κούπα χλιαρό νερό(350 γρ περίπου)

Πως τα φτιάχνω: 
Βάζω σε ένα τάπερ όλα τα υλικά και τέλος το νερό ανακατεύω με ένα ξύλινο κουτάλι.
Το αφήνω σκεπασμένο για 9 ώρες μετά είναι κάπως έτσι.


Το μαζεύω με την σπάτουλα και το διπλώνω 2-3 φορές.


Το χώρισα στην μέση και με το μισό έφτιαξα πίτσα όπως πάντα σε λαδόκολλα-σχάρα.


Βάζετε επάνω ότι σας αρέσει εγώ έβαλα λίγη σάλτσα-τυριά-ελιές ντοματίνια.
Ψήνω 230 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο για 12 λεπτά.
Μετά το ψήσιμο βάζω ρόκα ξύσμα και χυμό λεμονιού.


                          Την άλλη μισή ζύμη απλά την άνοιξα και έβαλα 1 φλ περίπου τριμμένα τυριά.
                                                                               

Έψησα πάλι σε λαδόκολλα-σχάρα  για 12-15 λεπτά 230 βαθμούς αέρα.
Λίγο πριν το βγάλω από τον φούρνο αλείφω ελάχιστο βούτυρο.
Πάντα ανάλογα τον φούρνο μας.
Αν θέλετε αφήνετε σκέτα τα ψωμάκια και τα γεμίζετε με ότι σας αρέσει.


Φαντασία να έχουμε και φτιάχνουμε πολλά με ελάχιστα υλικά!!


Καλή Όρεξη!!!

6 σχόλια:

  1. Δεν πρόλαβα...να φάω μπαγκέτα μα πίτσα θα φάω οπωσδήποτε!

    Πολύ ωραίες ιδέες, καλοφτιαγμένες, εμείς τις απολαμβάνουμε λαχταρώντας τις!

    Φιλιά πολλά Ελπίδα μου και...θα τα πούμε! :-*
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν δοκίμασα να κάνω πίτσα με τέτοια ζύμη, έκανα μόνο ψωμί και ήταν καταπληκτικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαίνεται υπέροχοοοοο!!!!!!

    http://fetoula.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή