Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

" Τα Μελομακάρονα Μου "

 Μελομακάρονα αγαπημένα μοναδικά τόσο νόστιμα.
 Τα λατρεύω και ακόμα δεν έχω αποφασίσει τι μου αρέσει πιο πολύ.
 Λέω Μελομακάρονα και έρχεται ο Κουραμπιές,το βούτυρο.
 Τελικά νομίζω δεν χρειάζεται να διαλέξω,θα πάρω και τα δυο.
 Σήμερα θα φτιάξουμε Μελομακάρονα,λίγο διαφορετικά.
 Θα δείτε από τα υλικά ότι έχουν,ένα δυο μυστικά.
 Είναι ελαφριά μπισκοτένια αφράτα και όχι πολύ γλυκά.
 Ανυπομονώ να τα μοιραστώ μαζί σας,ελάτε πάμε στην κουζίνα μου.
 Υλικά
 1/2 κούπα νερό-1 ξύλο κανέλας-5 γαρύφαλλα-1/2 κ.γ αλάτι
 4 1/2-5 κούπες αλεύρι-4 κ.γ μπέικιν-1/2 κούπα ζάχαρη

 1/2 κούπα ελαιόλαδο-1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
 1 κούπα χυμό πορτοκάλι+ξύσμα-1/2 κ.γ γαρύφαλλο.
 2 κ.σ μαρμελάδα πορτοκάλι-1 κούπα καρύδια-2 κ.γ κανέλα
 1/2 κούπα καρύδια1 κ.σ ζάχαρη-1 κ.σ κανέλα για την γέμιση.
 1/2 κούπα καρύδια και κανέλα για την πιατέλα.      
 
   σιρόπι 
   2 κούπες μέλι-1 κούπα νερό-1 ξύλο κανέλας-φλούδες πορτοκαλιού      
 
Οδηγίες
Βράζουμε το νερό με την κανέλα-γαρύφαλλο για 15 λεπτά.
Στραγγίζουμε το νερό και το αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι-μπέικιν-αλάτι στην άκρη και αυτό.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το λάδι-καλαμποκέλαιο-χυμό-κανέλα,
γαρύφαλλο-ξύσμα-ζάχαρη-μαρμελάδα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το νερό και  λίγο λίγο το αλεύρι.
Έχουμε μια μαλακή και αφράτη ζύμη,που πλάθεται εύκολα.     
 
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και πλάθουμε μελομακάρονα. 
Τα γεμίζουμε με καρύδι-κανέλα ζάχαρη,και τα κλείνουμε καλά.
Προσπαθούμε να έχουν ίδιο σχήμα,για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Σε αυτό θα σας βοηθήσει πολύ ένα σκουπ  παγωτού,αν έχετε.

Ψήνουμε περίπου 30 λεπτά ανάλογα το μέγεθος,και τον φούρνο σας.
Όσο ψήνονται τα μελομακάρονα ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά και το διατηρούμε ζεστό.  
Μόλις ψηθούν τα μελομακάρονα αφήνουμε 2-3 λεπτά και,
τα βουτάμε λίγα λίγα στο ζεστό σιρόπι.Τα βάζουμε σε πιατέλα,
και πασπαλίζουμε από πάνω τριμμένο καρύδι και κανέλα. 
  
μυστικά
τα σιροπιάζεται ανάλογα με το γούστο σας,όσο μαλακά τα θέλετε.
με αυτή την συνταγή τα μελομακάρονα βγαίνουν ελαφριά.
αν θέλετε παραλείπετε την μαρμελάδα,αλλά έτσι γίνονται αφράτα.
να έχουν ίδιο μέγεθος,και τα τρυπάμε με ένα πιρούνι.


                                    " Καλή γλυκιά επιτυχία,και του χρόνου elpidas little corner "

2 σχόλια:

  1. καποιοι βιαζονται εκει επανω...ας ειναι ομως.με τα μελομακαρονα δεν τα παω καλα αλλα αυτα που περιγραφεις με τη μαρμελαδα μου κλεινουν το ματι για δοκιμη.σημερα εκανα μια μικροεπεμβαση στον ωμο.μολις γινει καλα το χερι μου θα τα δοκιμασω.πολλα φιλια.να περνας καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή