Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

" Κουραμπιέδες αλλιώς "

 
  

                                                                       
   Κουραμπιέδες  αγαπημένοι όλων,λίγο διαφορετικοί.
   Μπορείτε να τους φτιάχνετε όλο τον χρόνο και σαν μπισκότα.
   Η Μαρία η φίλη μου ήθελε μια συνταγή χωρίς αυγά.

   Ως γνωστόν δεν χαλάω χατίρια στην κουζίνα.
   Έτσι θα φτιάξουμε κουραμπιέδες χωρίς αυγά.
   Με κράνμπερι και πορτοκάλι,ότι και να πω είναι λίγο.
   Πάμε να τους φτιάξουμε,ανυπομονώ να τους μοιραστώ μαζί σας.

   Υλικά
   250 γρ βούτυρο μαλακό-1/4 κούπας άχνη ζάχαρη-1 κ.γ υγρή βανίλια
   2 κ.σ χυμό πορτοκαλιού-πρέζα αλάτι-2+1/3 κούπας αλεύρι
   1/2 κούπα κράνμπερι η σταφίδες-1/2 κούπα αμύγδαλα ψημένα
   άχνη ζάχαρη για να αχνίσουμε τους κουραμπιέδες.
   Οδηγίες
  Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να ασπρίσει.
  Προσθέτουμε τον χυμό-ξύσμα-βανίλια-αλάτι,συνεχίζοντας το χτύπημα.
  Ψιλοκόβουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα+κράνμπερι η σταφίδες.
  Ρίχνουμε 2-3 κ.σ αλεύρι στα αμύγδαλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
  Προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι και τέλος τα αμύγδαλα.
   Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και πλάθουμε.
   Φτιάχνουμε μικρά στρόγγυλα μπαλάκια και τα βάζουμε,
   σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.Ψήνουμε 20-25 λεπτά,ανάλογα τον φούρνο.
   Αφήνουμε να κρυώσουν 5 λεπτά και τα αχνίζουμε.
   Εγώ βάζω σε ένα σακουλάκι άχνη,και τα αχνίζω λίγα λίγα.
   Τα αραδειάζουμε σε μια πιατέλα και την στολίζουμε.
   Είναι πολύ νόστιμα φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε.
  μυστικά
 το αλεύρι πάντα είναι περίπου,κάθε αλεύρι είναι διαφορετικό.
 προσπαθούμε να έχουν πάντα ίδιο μέγεθος,βοηθάει στο ψήσιμο.
 μπορείτε να βάλετε μόνο αμύγδαλα η σταγόνες σοκολάτας.
 μη τα παραψήνεται και στεγνώνουν,πρέπει να είναι αφράτα.
 η επιτυχία του κουραμπιέ είναι το καλό βούτυρο,όχι μαργαρίνη.

                               
                                             " Καλή γλυκιά επιτυχία elpidas little corner "



4 σχόλια:

  1. οντως ελπιδα μου διαφορετικοι απο αυτους που ξερουμε.αν και η περσινη σου αναρτηση ηταν τελεια.εκεινους θα κανω απλα στους μισους θα προσθεσω τα κραμπερυ επειδη αρεσουν πολυ στον εγγονο μου.πολλα φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλες είναι μια και μια,ξεχωριστές και διαφορετικές.
    Καλή επιτυχία φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμάς θα μας επιτρέψετε αντί για κράνμπερι να χρησιμοποιήσουμε μαύρη κορινθιακή σταφίδα, η οποία συνδυάζεται άψογα με το πορτοκάλι και το σημαντικότερο έχει αποδεδειγμένα υψηλή διατροφική αξία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eννοείται τα έχω φτιάξει και με σταφίδα,αυτή τη φορά έβαλα κράνμπερι.
    Καλή επιτυχία,καλές γιορτές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή