Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016

" Κουραμπιεδάκια Λεμονιού "

 
    Σίγουρα σας το έχω ξαναπεί,τρελαίνομαι για το λεμόνι.
    Έτσι είπα να το δοκιμάσω και στους κουραμπιέδες.
    Το αποτέλεσμα με ενθουσίασε περισσότερο από όσο περίμενα.

    Κίτρινα Κουραμπιεδάκια γεμάτα γεύση λεμονιού.
    Σίγουρα θα τα λατρέψει όποιος τα δοκιμάσει.
    Πάμε να τα φτιάξουμε μαζί και περιμένω εντυπώσεις.  
  
  Υλικά
  350-400 γρ αλεύρι-25 γρ κόρν φλάουρ-1/2 κ.γ κουρκουμά
  πρέζα αλάτι-250 γρ βούτυρο-70 γρ άχνη ζάχαρη
  4.κ.γ ξύσμα λεμονιού-2 κ.γ χυμό λεμονιού-1/2 κ.γ υγρή βανίλια
  70 γρ άσπρα αμύγδαλα ψημένα-άχνη+1 κ.σ ξύσμα για άχνισμα  
  
    Οδηγίες
    Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να ασπρίσει
    Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς  βάζουμε,
    λαδόκολλα σε 2 λαμαρίνες και συνεχίζουμε.              


    Προσθέτουμε στο βούτυρο τον χυμό και το ξύσμα-βανίλια.
    Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι-κόρν φλάουρ-αλάτι-κουρκουμά.
    Κόβουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε στο αλεύρι.
    Προσθέτουμε στο βούτυρο το αλεύρι και ανακατεύουμε 2-3 λεπτά.
    Μόλις ξεκολλήσει από το μπολ πλάθουμε κουραμπιεδάκια.


    Ψήνουμε 20 λεπτά περίπου και αφήνουμε να κρυώσουν 5 λεπτά.
    Βάζουμε σε μια σακούλα  άχνη ζάχαρη και ξύσμα λεμονιού.
    Και αχνίζουμε λίγους λίγους στην σακούλα τους κουραμπιέδες     


    Μπορείτε να τους αρωματίσετε με ότι σας αρέσει,η απλά με βανίλια.
    Παίξτε με τις γεύσεις και τα αρώματα,ανάλογα τα γούστα σας

 

    'Οποιος από εσάς αγαπάει το λεμόνι,σαν και εμένα θα τα λατρέψει!
     Απλά φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε,η γεύση τους δεν υπάρχει.




"Καλή επιτυχία elpidas little corner" 


















2 σχόλια:

  1. Ελπιδα μου τι σκοπο εχεις φετος;να μην βγουμε καθολου εξω απο την κουζινα;που να αρχισεις και τις πιττες.καλη εβδομαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή