Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017

" Πανεύκολο λεμονογλυκό ψυγείου "

                                                                                     


 
Σας έχω πει πολλές φορές πόσο μου αρέσουν τα γλυκά με λεμόνι.
Θα φτιάξουμε ένα εύκολο γλυκό ψυγείου,ελαφρύ και δροσερό.
Δεν χρειάζεται ψήσιμο και σίγουρα θα το αγαπήσετε,όπως εγώ.
Τραγανή βάση με μπισκότο,και βελούδινη κρέμα από πάνω.
Πάμε να παίξουμε στην κουζίνα μου,και να φτιάξουμε παρέα το λεμονογλυκό.

                                   
Υλικά
60 γρ βούτυρο-140 γρ μπισκότα digestive η γεμιστά με λεμόνι
1 ζαχαρούχο γάλα-225 γρ τυρί μασκαρπόνε-180 ml κρέμα γάλακτος
120 γρ χυμό λεμονιού(2-3 λεμόνια περίπου)-αν θέλετε βάζετε και ξύσμα.    

                                                                             
Οδηγίες
Βουτυρώνουμε  και βάζουμε λαδόκολλα,σε μια κουμπωτή φόρμα η ταψί 18 εκ.
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι,λιώνουμε το βούτυρο και τα ανακατεύουμε.
Πατάμε με ένα ποτήρι πάνω στο μπισκότο,να γίνει ομοιόμορφη η βάση.
Το βάζουμε στο ψυγείο,μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση.
Χτυπάμε στο μίξερ το μασκαρπόνε,να αφρατέψει ένα λεπτό περίπου.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το ζαχαρούχο,και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος,και τέλος λίγο λίγο τον χυμό.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το μπισκότο,και το βάζουμε στο ψυγείο.
Περίπου 4 ώρες,ακόμα καλύτερα μπορείτε να το αφήσετε μια νύχτα.
Στολίζετε με φέτες λεμόνι,σπασμένα μπισκότα-σαντιγί όπως σας αρέσει.
 



                                                 " Καλή επιτυχία elpidas little corner "


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου