Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017

" Πανεύκολο Σοκολατένιο Τουρτοκέικ "

                                                                                 
 

Δεν έχω λόγια να περιγράψω το Τουρτοκέικ που θα μοιραστώ μαζί σας.
Έχω μια συνταγή για ένα νηστίσιμο κέικ,της κουμπάρας-κολλητής μου.
Είπα να το πειράξω λίγο,και το αποτέλεσμα ήταν απλά τέλειο.

Θυμίζει την παλιά σεράνο,μια καλή σοκολατένια τούρτα και δεν σας είπα.
Χωρίς αυγά-βούτυρο-γάλα και έβαλα ζάχαρη καρύδας,πως σας ακούγεται;
'Οποιος το δοκίμασε ξετρελάθηκε,και μου ζήτησε την συνταγή.
Είναι από τις συνταγές που σας αρέσουν,πανεύκολη σε μισή ώρα έτοιμη.
Πάμε να φτιάξω καφέ και να μοιραστώ μαζί σας,το τέλειο Τουρτοκέικ.
Υλικά για το κέικ
στερεά
470 γρ αλεύρι-2 κ.γ μπέικιν πάουντερ-1/2 κγ σόδα-1/2 κ.γ αλάτι-20 γρ κακάο
220 γρ ζάχαρη καρύδας η όποια ζάχαρη έχετε στο σπίτι.
υγρά
100 γρ καλαμποκέλαιο-460 γρ νερό-2 κ.γ ξύδι-1 κ.γ υγρή βανίλια  

    
Υλικά για το γλάσο
250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα-2 κ.γ καλαμποκέλαιο
1 φυτική σαντιγί σε κουτί η κρέμα γάλακτος.            
Οδηγίες
Βάζουμε σε ένα μπολ τα στερεά υλικά,και σε άλλο μπολ τα υγρά.
Ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά,και ανακατεύουμε καλά με σύρμα.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς,και συνεχίζουμε.
Λαδώνουμε και βάζουμε λαδόκολλα,σε 3 ταψιά 18 εκ.
Ψήνουμε τα κέικ στους 180 βαθμούς,20 λεπτά περίπου.
Όσο ψήνονται τα κέικ,κάνουμε το σοκολατένιο γλάσο.
Λιώνουμε την κουβερτούρα-καλαμποκέλαιο,σε πολύ σιγανή φωτιά.
Χτυπάμε στο μίξερ την σαντιγί,και προσθέτουμε σιγά-σιγά την σοκολάτα.
Μόλις δούμε ότι ψήθηκαν τα κέικ,αφήνουμε να κρυώσουν.
Αλείφουμε ενδιάμεσα και επάνω με γλάσο,και σταγόνες σοκολάτας.
   


μυστικά
αν θέλετε βάζετε το κέικ σε πιο μεγάλο ταψί,όχι σε 3 όπως εγώ.
είναι και νηστίσιμο γιαυτό έχει φυτική συνταγή,αλλιώς βάζετε κρέμα γάλακτος.
μπορείτε να βάλετε λευκή ζάχαρη,εγώ το έφτιαξα με καρύδας.
αν θέλετε προσθέστε ξηρούς καρπούς-αποξηραμένα φρούτα-σταγόνες σοκολάτας.

                                                 
                                                   " Καλή επιτυχία elpidas little corner"
                                 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου