Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

" Πιροσκί elpidas little corner "


Αλήθεια υπάρχει κάποιος που να μην τρώει πιροσκί,δεν νομίζω.
Σας έχω άλλη μια συνταγή,εύκολη και δοκιμασμένη της φίλης μου Καίτης.

Μπορείτε να τα γεμίσετε με ότι σας αρέσει,με πατάτα τα δικά μας αγαπημένα.
Μου αρέσει να δοκιμάζω συνταγές με ζύμες,και εννοείται να τις μοιράζομαι.
Να τα φτιάξετε αμέσως περιμένω τα σχόλια,και τις φωτογραφίες σας.
Πάμε στην κουζίνα μου να φτιάξουμε παρέα,τα πιο νόστιμα πιροσκί.
 
Υλικά για την ζύμη
500 γρ περίπου αλεύρι,1 κ.γ κοφτό αλάτι.1 κ.γ ζάχαρη
25 γρ νωπή μαγιά-300 γρ χλιαρό γάλα-60 γρ βούτυρο μαλακό.
Υλικά για την γέμιση: εδώ
Ηλιέλαιο για να τηγανίσετε τα πιροσκί.                         
 
Οδηγίες για την ζύμη                                                                                                                              
Στο χλιαρό γάλα προσθέτουμε την ζάχαρη-μαγιά,και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά,και προσθέτουμε αλεύρι-αλάτι και βούτυρο.
Ζυμώνουμε καλά και μόλις είναι έτοιμη η ζύμη,αφήνουμε να φουσκώσει.
Έχουμε έτοιμη από το προηγούμενο βράδυ την γέμιση,ακριβώς όπως εδώ
Μόλις φουσκώσει η ζύμη,κόβουμε με το χέρι ένα κομμάτι όχι πολύ μεγάλο.
Το γεμίζουμε και κλείνουμε πάλι με τα χέρια μας,δίνουμε σχήμα στο πιροσκί.

Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά τα πιροσκί,τα αφήνουμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας.
Έτσι φεύγει το περιττό λάδι,συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη μέχρι να τελειώσει.
 
μυστικά
το μυστικό για αφράτα και μαλακά πιροσκί,είναι η μαλακή ζύμη.
δεν θα κάνετε σφιχτή ζύμη να την ανοίξετε με τον πλάστη,αλλά στα χέρια σας.
γιαυτό πάντα σας λέω περίπου στο αλεύρι,κάθε αλεύρι διαφέρει.
μπορείτε να τα γεμίσετε με φέτα,με κιμά με ότι θέλετε εσείς.

                                                  " Καλή επιτυχία elpidas little corner "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου