Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018

" Νηστίσιμα Τσουρέκια-Χωρίς Ζύμωμα elpidas little corner "

                                                                           
Είπα να δοκιμάσω κάτι καινούργιο για εσάς,ξέρετε από αυτά που σας αρέσουν τα εύκολα.
Έτσι σας έχω πανεύκολα Νηστίσιμα Τσουρέκια,είμαι σίγουρη ότι θα τα φτιάχνετε συνέχεια.
Τα υλικά τα έχετε όλοι στο σπίτι,είναι πολύ οικονομικά γιαυτό να τα φτιάξετε αμέσως.

Έχω στο μυαλό μου να σας φτιάξω διάφορα με αυτή την ζύμη(αφού με ξέρετε)
Πάμε στην κουζίνα μου βάζω καφέ,και θα φτιάξουμε παρέα τσουρεκάκια πορτοκαλιού.  
Υλικά
500 γρ χλιαρό νερό-260 γρ ηλιέλαιο-250 γρ πολτό πορτοκαλιού
450-500 γρ ζάχαρη-50 γρ νωπή μαγιά-1 κ.σ κακουλέ-1 κ.σ μαχλέπι
1/2 κ.σ κοφτή αλάτι-1 κ.γ υγρή βανίλια-1 κ.σ κοφτή μπεικιν πάουντερ
1300  γρ αλεύρι περίπου για τσουρέκια(ανάλογα το αλεύρι)     
Για επάλειψη
1 κ.σ μέλι-2 κ.σ νερό-σουσάμι                              
Οδηγίες
Βάζουμε στο μούλτι και πολτοποιούμε τα πορτοκάλια,εγώ έβαλα δύο.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό-ηλιέλαιο-πορτοκάλι,να είναι χλιαρά.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ελέγχουμε να είναι χλιαρό,όχι καυτό.
Προσθέτουμε την μαγιά και την ζάχαρη,και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά.
Συνεχίζουμε και προσθέτουμε στο μείγμα τα μυρωδικά,και λίγο λίγο το αλεύρι.
Ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι η μια μαρίζα,μέχρι να καθαρίσει το μπολ.
Μόλις ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα,απλά την διπλώνουμε όπως εδώ
Σκεπάζουμε την ζύμη και αφήνουμε να φουσκώσει,να γίνει τριπλάσια.
Εγώ ζεσταίνω τον φούρνο και την αφήνω εκεί,σε 1 ώρα περίπου είναι έτοιμη.
Μόλις φουσκώσει η ζύμη,την διπλώνουμε να ξεφουσκώσει και συνεχίζουμε.
Λαδώνουμε τον πάγκο μας και αδειάζουμε την ζύμη,λαδώνουμε και τα χέρια μας.
Χωρίζουμε και πλάθουμε όπως θέλουμε τα τσουρέκια μας,μικρά η μεγάλα.
Τα αραδιάζομαι σε λαμαρίνες με λαδόκολλα,και σκεπάζουμε να φουσκώσουν.
Ο χλιαρός φούρνος πάλι βοηθάει πολύ,μετά από 40 λεπτά περίπου είναι έτοιμα.                                  
Περνάμε τα τσουρέκια με αραιωμένο μέλι,και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς,ανάλογα το μέγεθος τα μεγάλα 25-30 λεπτά.
Αν κάνετε μικρά όπως τα δικά μου θέλουν 10-15 λεπτά,μη τα παρά ψήσετε. 
 
μυστκά
πάντα λέω περίπου στο αλεύρι,γιαυτό να το προσθέσετε σταδιακά
ίσως πάρει περισσότερο,ίσως λιγότερο το κάθε αλεύρι διαφέρει.
μπορείτε όταν τα βγάλετε από τον φούρνο,να τα αλείψετε με μαρμελάδα.
ζεσταίνω την μαρμελάδα με 1 κ.σ νερό,και τα αλείφω ζεστά
τα πορτοκάλια πρέπει να είναι ακέρωτα,γιατί τα βάζουμε ολόκληρα.
μόλις ψηθούν και κρυώσουν,τα τυλίγουμε σε μεμβράνη να μείνουν μαλακά.
αν θέλετε τα περιχύνετε με γλάσο πορτοκαλιού,η κουβερτούρα.
μπορείτε να τα γεμίσετε αφού ψηθούν,με την αγαπημένη σας μαρμελάδα.
να τα γεμίσετε με σοκολατένιο η απλό ταχίνι,η μέλι και ταχίνι.
                                                
                                                    " Καλή επιτυχία elpidas little corner "

9 σχόλια:

  1. Υπεροχη συνταγη!!!!😍😍😍😍😍😍

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα, μια διευκρίνιση θα ήθελα. Τα πορτοκάλια τα βράζουμε ή όπως είναι.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί μόλις τα πλάθω και τα βάζω στον φούρνο στους 50 βαθμούς να φουσκώσουν απλώνουν και δεν φουσκώνουν...τι κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα σας και καλό μήνα.
    Συγχαρητήρια για τη συνταγή σας, είναι δελεαστική ως προς το ό,τι είναι νηστίσιμη και ως προς την ευκολία παρασκευής της.
    Θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις πριν την φτιάξω.
    1) Τα πορτοκάλια χρησιμοποιούνται με την φλούδα;;
    2) Η παρασκευή της ζύμης μπορεί να ακολουθήσει το στάδιο φύλαξης στο ψυγείο και να τα πλάσουμε την επόμενη μέρα, όπως περιγράφετε στα μη νηστίσιμα τσουρέκια;
    3) Αυτή η συνταγή, δίνει στο τελικό αποτέλεσμα τις λεγόμενες ίνες στα τσουρέκια μας;
    Σας ευχαριστώ πολύ και καλό Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή