Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Κολοκυθάκια Γεμιστά με Αυγολέμονο

                                                                             
   Σκέφτομαι αν με ρωτούσαν ποιο είναι το αγαπημένο μου φαγητό,τι θα απαντούσα.
   Δεν ξέρω νομίζω ότι έχω πολλά αγαπημένα φαγητά,και δύσκολα θα διάλεγα ένα αγαπημένο.

   Μου αρέσουν τα νόστιμα και καλά μαγειρεμένα φαγητά,και τρελαίνομαι για αυγολέμονο.
   Η Ελληνική κουζίνα έχει τόσο καλά και νόστιμα φαγητά,το ένα πιο νόστιμο από το άλλο.
   Σίγουρα τα κολοκυθάκια με αυγολέμονο είναι ένα από τα φαγητά που λατρεύω,εσείς τι λέτε;
   Η φωτογραφίες είναι στην αυλή της θείας μου,από το μεσημεριανό μας είναι πανέμορφα.
   Πάμε στην κουζίνα μου να μαγειρέψουμε παρέα,και να μοιραστώ μαζί σας την συνταγή μου.



   
   Υλικά για τα Κολοκυθάκια
  10 κολοκυθάκια για γέμισμα-2 κρεμμύδια-2 καρότα-3/4 κούπας ελαιόλαδο
  400 γρ κιμά μοσχαρίσιο-10 κ.σ ρύζι Καρολίνα-1/3 ματσάκι μαιντανό-1 λεμόνι
  1/3 ματσάκι άνιθο-αλάτι-πιπέρι-1 κούπα ζεστό νερό-σάρκα από τα κολοκυθάκια                               
                         
   Υλικά για το αυγολέμονο
  1 μεγάλο αυγό η 2 μικρά-1 κ.σ κόρν φλάουρ-1 με 2 λεμόνια- τον ζωμό
                                                                               
  Οδηγίες
  Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα καθαρίζουμε,αδειάζουμε το εσωτερικό τους.
  Αν έχετε το ειδικό εργαλείο,αλλιώς με ένα κουταλάκι αφήνουμε λίγη ψίχα μέσα.
  Σε ένα τηγάνι βάζουμε το 1/2 λάδι να κάψει,σοτάρουμε τον κιμά να αλλάξει χρώμα.
  Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα,και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν.
  Συνεχίζουμε με τα καρότα τριμμένα η ψιλοκομμένα,προσθέτουμε και το εσωτερικό από
  3-4 κολοκυθάκια.Με τα υπόλοιπα μπορείτε να κάνετε,κολοκυθοκεφτέδες η κολοκυθόπιτα.
  Τέλος ρίχνουμε το ρύζι-αλάτι-πιπέρι το ζεστό νερό,και αφήνουμε να βράσει 2-3 λεπτά 
  Προσθέτουμε τον άνηθο και τον μαιντανό,χυμό από ένα λεμόνι και κατεβάζουμε από την φωτιά.
  Η γέμιση δεν πρέπει να είναι εντελώς στεγνή,πρέπει να είναι ζουμερή και να έχει υγρά.
  Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και αφήνουμε πάνω λίγο κενό,για να μην ξεχειλίσει η γέμιση.
  Τα βάζουμε στην χύτρα και προσθέτουμε 1 κούπα ζεστό νερό,το υπόλοιπο ελαιόλαδο αλάτι
  και πιπέρι βράζουμε στην χύτρα για 10 λεπτά περίπου.Αν τα φτιάξετε σε κατσαρόλα προσθέστε      ζεστό νερό μέχρι την μέση σκεπάζετε την κατσαρόλα,και σιγοβράζετε για 30 λεπτά περίπου.
  Μόλις βράσουν τα κολοκυθάκια συνεχίζουμε με το αυγολέμονο,χτυπάμε το αυγό με το λεμόνι.
  προσθέτουμε το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το χτύπημα,και προσθέτουμε λίγο από τον ζωμό.
  Αδειάζουμε τον υπόλοιπο ζωμό σε μια κατσαρόλα να βράσει,μόλις πάρει βράσει κατεβάζουμε
  από την φωτιά.Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε ζωηρά,βράζουμε σε μέτρια 
  φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.Θα γίνει ένα τέλειο βελούδινο αυγολέμονο.
  Περιχύσετε τα κολοκυθάκια,προσθέστε αν χρειαστεί και άλλο λεμόνι η αλάτι και τέλος πιπέρι.
                                                                                





                                                                             


4 σχόλια: