Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

" Τα Τυροπιτάκια της Αργυρούλας μου "

                                                                       
                                                                         
Γνωστή η λατρεία που έχω στην Αργυρώ και τις συνταγές της.
Έχετε φτιάξει όλες τα τυροπιτάκια της,μια εύκολη ζύμη πασπαρτού.
Ζήτησε μια φίλη να τα φτιάξω+χατήρια δεν χαλάω έτοιμα.

Μήνυμα στην Αργυρούλα,μου λέει ζύμη πασπαρτού να τα φτιάξεις.
Έφτιαξα με ανθότυρο και μυζήθρα,και γλυκά με πραλίνα.
Πάμε στην κουζίνα μου,η παυλίνα περιμένει την συνταγή.
"Σε ευχαριστώ πολύ,για την τέλεια συνταγή αγαπημένη μου"  
                                            
Υλικά για την ζύμη
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις-2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 κούπα καλαμποκέλαιο-2 κούπες χλιαρό γάλα-2 αυγά
1+1/2  κ.σ ζάχαρη-2 κοφτά κ.γ αλάτι                
                         
Για την γέμιση
Ανθότυρο-ζυζήθρα+1 αυγό
Για την επάλειψη
2-3 κ.σ γάλα εβαπορέ        

Οδηγίες
Σε χλιαρό γάλα προσθέτουμε την μαγιά+την ζάχαρη και αφήνουμε,
στην άκρη για 10 λεπτά.Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά-καλαμποκέλαιο,
αλάτι και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε την μαγιά και λίγο λίγο το αλεύρι.
Ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολήσει η ζύμη από το μπολ+σκεπάζουμε να φουσκώσει.
Αφού διπλασιαστεί η ζύμη,ανάβουμε τον φούρνο στους 160 αθμούς-αέρα.
Παίρνουμε ζύμη ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε,και την ανοίγουμε στο
χέρι μας την γεμίζουμε και την κλείνουμε.Πατάμε τις άκρες με ένα πηρούνι,
και βάζουμε τα τυροπιτάκια σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.Αλείφουμε με γάλα+
ψήνουμε για 20-25 λεπτά περίπου,ανάλογα τον φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα.

                               
                                                 " Καλή επιτυχία elpidas little corner "
                                       (Αργυρούλα μου σε ευχαριστώ για όλα,ξέρεις εσύ).
                                               

4 σχόλια: