Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014

Λουκανικοπρασόπιτα!!!

                                  Ήρθε η ώρα να βάλω και εγώ μια πίτα στις συνταγές μου
                               Πιστεύω ότι οι πίτες είναι αγαπημένες όλων,εγώ τρελαίνομαι
                 Τώρα τελευταία άρχισα να μαθαίνω προσπάθησα πολλές φορές και θέλω να μάθω.
                             Βλέπω κάτι γιαγιάδες να φτιάχνουν πίτες και το κάνουν τόσο εύκολα!!
                                          Πάμε να δούμε πως έφτιαξα εγώ την Πίτα μου;
                                                                           

Θα χρειαστώ για την ζύμη:
500 γρ αλεύρι-4 κ.σ λάδι
λίγο ξύδι-1/2 κ.γ αλάτι
1 κούπα χλιαρό νερό
ταψί για πίτες 35εκ

Γέμιση: 
1 λουκάνικο-1 πράσο-1 κοκ.πιπεριά
1 φρέσκο κρεμμυδάκι-2 αυγά-2 κ.σ λάδι
1 φλ.φέτα και κίτρινα τυριά-1/2 φλ νερό.
3/4 φλ λάδι για την πίτα.


Πως την φτιάχνω:
Βάζω όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνω μέχρι να έχω μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζω και αφήνω στην άκρη το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 1 ώρα,ετοιμάζω την γέμιση.
Βγάζω το εξωτερικό από το λουκάνικο και το σοτάρω με το λάδι να αλλάξει χρώμα.
Προσθέτω το νερό και αφήνω 4-5 λεπτά μόλις μείνει με το λάδι βάζω τα λαχανικά.
Ανακατεύω 1-2 λεπτά και μετά κατεβάζω από την φωτιά και προσθέτω τα τυριά και τα αυγά.


Αφήνω την γέμιση να κρυώσει καλά και ετοιμάζω τα φύλλα για την πίτα.
Χωρίζω την ζύμη στα 5 και ανοίγω το φύλλο όσο το ταψί.


Αλείφω με λάδι το ταψί και βάζω ένα φύλλο αλείφω πάλι με λάδι άλλο ένα φύλλο.
Πάνω από τα 2 φύλλα που έβαλα στο ταψί βάζω τη μισή γέμιση.


Βάζω ένα φύλλο πάνω από την γέμισή και λαδώνω πάλι και βάζω την υπόλοιπη γέμιση.
Πάλι φύλλο λαδώνω και τελειώνω με το τελευταίο φύλλο και λάδωμα.
Εγώ έβαλα και λίγο μαύρο σουσάμι από πάνω.


Ψήνω την Πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς περίπου 50 λεπτά.
Ανάλογα πάντα τον φούρνο μας και πόσο ξεροψημένη μας αρέσει.


Μπορούμε αντί για λουκάνικο να βάλουμε κιμά η κοτόπουλο η ακόμα ψιλοκομμένο  κρέας,
που μας έχει περισσέψει.Εγώ έτυχε να έχω λουκάνικο.
Την ιδέα για την πίτα την πήρα από "Τις Πίτες της Σοφίας" με δική μου γέμιση.


Δοκιμάστε την είναι εύκολη και πολύ νόστιμη!!
Καλή Όρεξη!!


8 σχόλια:

  1. καλημέρα!!! ο καλυτερος συνδυασμος το λουκάνικο με το πράσο!! θα την δοκιμάσω οπωςδήποτε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑgapameAnDolmas Nαι!!!Ευχαριστώ πολύ!!
    Περιμένω να μου πεις φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απλά Αγαπώ...αααα μου τρέχουν και τά σάλια!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βικάκι μου ευχαριστώ πολύ!!!!Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λατρεύω τις πίτες και εγώ! Δεν είσαι κοντά μου να μου έστελνες λίγη! Υπέροχη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστώ πολύ Κατερίνα μου!!!!
    Έλα να σε κεράσω!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΩΡΑΙΑ ΜΟΙΑΖΕΙ.... ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΣΕΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΝΑΤΡΙΟ ΕΧΕΙ? ΠΟΣΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν κατάλαβα το νάτριο και τις πρωτείνες?Αν εννοείς τα λουκάνικα είναι σπιτικά.
    Όσο για τα κομμάτια που ρωτάς βγαίνουν πολλά γιατί είναι μεγάλο το ταψί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή