Τρίτη, 5 Μαΐου 2015

" Κοτόπιτα με Λαχανικά "

            
    Νομίζω ότι οι Πίτες δεν τελειώνουν ποτέ
    Εγώ άλλο που δεν θέλω αφού τρελαίνομαι
    Μπορούμε να φτιάξουμε πίτα με ότι έχουμε
    Αν μας περισσέψει κάποιο φαγητό γίνεται πίτα
    Η σημερινή πίτα με μια σαλάτα είναι πλήρες γεύμα.
    Τόσο νόστιμη γεύση που σίγουρα δεν την ξεχνάς
    Φτιάχνουμε λοιπόν σούπερ Κοτόπιτα με λαχανικά!
       Θα χρειαστώ για την γέμιση:
       2 στήθη κοτόπουλο-1 συσκευασία μανιτάρια-1κ.γ βούτυρο
       1 μικρό κρεμμύδι-1 κούπα ανάμεικτα λαχανικά-1 αυγό
       1/3 κούπας λευκό κρασί-1/3 κούπας ζωμό κοτόπουλο
       2 κ.σ αλεύρι-165γρ.καλαμπόκι-1/3 φλ.γάλα-1/2 φλ μυζήθρα.
       αλάτι-πιπέρι-κουρκουμά-κάρυ-πάπρικα-2 κ.σ ελαιόλαδο
                                                       
       στην κρύα γέμιση:1/2 φλ καλαμποκέλαιο-1/2 φλ γάλα
       (αντί για μυζήθρα μπορούμε να βάλουμε τσένταρ η φέτα)
       1 ταψί κουζίνας η 2 μικρά ταψάκια
      Πάνω στην πίτα πριν την ψήσω:
      5 κ.σ καλαμποκέλαιο-λίγο βούτυρο σοφτ-βρέχω με λίγο νερό

Για την ζύμη:Εδώ















Πως φτιάχνω την γέμιση:
Βράζω το κοτόπουλο και το αφήνω να κρυώσει τελείως
Το ξεψαχνίζω και το αφήνω στην άκρη.
Βάζω την κατσαρόλα να κάψει το λάδι-κρεμμύδι.
Ανακατεύω και μόλις γυαλίσει προσθέτω φέτες τα μανιτάρια.
Μετά το κοτόπουλο-λαχανικά-καλαμπόκι και σβήνω με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνω τα μπαχαρικά και ανακατεύω.
Προσθέτω το αλεύρι ανακατεύω και τέλος τον ζωμό.
Κατεβάζω από την φωτιά και τελειώνω με το βούτυρο,
και τέλος την μυζήθρα και το αυγό.
Αφήνω την γέμιση στην άκρη να κρυώσει τελείως
Στην κρύα γέμιση προσθέτω το καλαμποκέλαιο-γάλα.
Ακόμα καλύτερα να την φτιάξουμε αποβραδίς.















Χωρίζω στα 4 την ζύμη και λαδώνω 3 μικρά  ταψάκια.
Αν την φτιάξω σε μεγάλο ταψί χωρίζω σε 6 κομμάτια.















Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα.












Βάζω ένα φύλλο γέμιση ξανά φύλλο γέμιση.












Η διαδικασία είναι ίδια με την τυρόπιτα. 
Ψήνω για μια ώρα περίπου στην αρχή 200 βαθμούς.
Μετά κατεβάζω 180 ανάλογα τον φούρνο μας.
Μόλις πάρει χρώμα και ξεκολλήσει από το ταψί είναι έτοιμη.
Αφήνω 10 λεπτά και μετά την βάζω πάνω σε σχάρα να κρυώσει.















Μυστικά:αν δεν σας αρέσει κάποιο μπαχαρικό δεν το βάζετε.
αν δεν σας αρέσει κάποιο λαχανικό μπορείτε να το παραλείψετε.
Η γέμιση πρέπει πάντα να είναι στεγνή και κρύα


                                    Πεντανόστιμη Κοτόπιτα με λαχανικά
                                                     "Καλή Όρεξη"






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου