Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

" Σοκολασάν "

Σοκολασάν κάτι που μοιάζει με κρουασάν όλο σοκολάτα
Γίνεται εύκολα σαν να φτιάχνεις μια απλή σφολιάτα
Γεμιστό με σοκολάτα απλά πεντανόστιμο.
Γεύση πολύ αγαπημένη αυτή της σοκολάτας
Πάμε κουζίνα λοιπόν και τα καλύτερα έρχονται

Θα χρειαστούμε:
125ml γάλα-250 γρ αλεύρι-1/2 κ.γ μαγιά-5 γρ βούτυρο σ.θ.δ
20 γρ ζάχαρη-1/2 κ.γ αλάτι-1 μικρό αυγό-75 γρ βούτυρο σ.θ.δ

1 κρόκο και 2 κ.σ νερό-1 Κουβερτούρα-σταγόνες σοκολάτας

Πως θα τα φτιάξουμε:
Βάζουμε στο μίξερ γάλα-αλεύρι-μαγιά-5 γρ βούτυρο-ζάχαρη-αλάτι
Χτυπάμε μέχρι να ξεκολλήσει από το μπολ και να γίνει μαλακή ζύμη
Σκεπάζουμε και αφήνουμε 40 λεπτά να διπλασιαστεί.
Μετά το ξεφουσκώνουμε πάνω στον πάγκο με τις μπουνιές μας
Ανοίγουμε την ζύμη και απλώνουμε πάνω το βούτυρο.
Κλείνουμε και τις 4 πλευρές σαν φάκελο να μην βγει το βούτυρο.
Τραβάμε και διπλώνουμε την ζύμη και την ανοίγουμε πάλι.
Αυτό το κάνουμε 2 φορές μετά τυλίγουμε με σελοφάν την ζύμη
Την βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει και να την ανοίξουμε πάλι
Ανοίγουμε πάλι την ζύμη φύλο διπλώνουμε πάλι το κάνουμε 2 φορές
Ανοίγουμε το φύλλο στενόμακρο και κόβουμε μια λωρίδα
Βάζουμε ένα κομμάτι κουβερτούρα και τυλίγουμε γύρω γύρω την λωρίδα
Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη το ίδιο μέχρι να τελειώσει.
Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα όχι κολλητά
Σκεπάζουμε  με μια πεσέτα και αφήνουμε 40 λεπτά να φουσκώσουν.
Προθερμαίνουμε στους 180 βαθμούς αέρα τον φούρνο.
Αλείφουμε με διάλυμα αυγού και λίγες σταγόνες σοκολάτας
Ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα
Ανάλογα πάντα τον φούρνο και το μέγεθος που θα τα φτιάξουμε
Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο αν και είναι λίγο δύσκολο.
Και σερβίρουμε για πρωινό μεσημεριανό βραδινό.
 Σοκολασάν  σίγουρα θα τα λατρέψετε!

                                                       "Καλή Σοκολατένια Όρεξη"



6 σχόλια:

  1. α καλε εσυ εκανες την ζυμη;;;; νομιζα ειναι σφολιατα!!! ειναι σαν αυτα απ τους φουρνους !!! θα τα κανω εννοειται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. AgapameAnDolmas προσπαθώ να είναι σπιτικά και όχι έτοιμα!!Ευχαριστώ πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην ζυμη 5γραμ βουτυρο ειναι σωστο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή