Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015

" Τα Εκλέρ Μου "

Αν και μου αρέσουν πολύ τα γλυκά έχω κάποια αγαπημένα
Τα Εκλέρ νομίζω ότι βρίσκονται στην κορυφή λατρεμένα
Πολλές φορές σκέφτηκα να τα φτιάξω αλλά δεν έτυχε
Πρώτη φορά τα δοκιμάζω και ενθουσιάστηκα με το αποτέλεσμα
Αν σας φαίνονται δύσκολα καιρός να τα δοκιμάσετε.
Διάβασα πολλές συνταγές και τα έφτιαξα όπως αρέσουν σε μένα
Πάμε να φτιάξουμε τα  Εκλέρ μου εύκολα και νόστιμα.

Θα χρειστώ για την ζύμη:
195 γρ(1 κούπα) νερό-140 γρ(1 κούπα αλεύρι)
120 γρ(1/2 κούπα βούτυρο)-4 αυγά-1/2 κ.γ αλάτι

Κρέμα:
500 γρ γάλα(2 κούπες)-50 γρ ζάχαρη(1/2 κούπα)
40 γρ κόρν φλάουρ(1/4 κούπας)-2 κρόκους
40 γρ βούτυρο-1 κ.γ υγρή βανίλια-πρέζα αλάτι

Σοκολατένιο γλάσο: 
125γρ  βούτυρο-5 κ.σ κακάο
1 αυγό-5 κ.σ άχνη ζάχαρη-2 κ.σ γάλα




















                                           Πως τα φτιάχνω:
              Βάζω στην κατσαρόλα όλα τα υλικά της κρέμας
              Ανακατεύω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
             Αδειάζω την κρέμα σε ένα μπολ και σκεπάζω με σελοφάν.
             Το σελοφάν να ακουμπάει στην κρέμα να μην κάνει κρούστα.
             Μπορούμε να την φτιάξουμε από το προηγούμενο βράδυ,
              και να την φυλάξουμε στο ψυγείο.















  Για την ζύμη βάζω στην κατσαρόλα το βούτυρο και το νερό
  ανακατεύω μέχρι να λιώσει το βούτυρο και ρίχνω το αλεύρι+αλάτι
  Χαμηλώνω την κουζίνα και ανακατεύω μέχρι να γίνει μια μπάλα.
  Αδειάζω την ζύμη στον κάδο του μίξερ και χτυπάω 2-3 λεπτά.
  Προσθέτω ένα ένα τα αυγά στην ζύμη συνεχίζοντας το χτύπημα.
  Βλέπω ότι το μείγμα μου  αλλάζει και  έχει γίνει γυαλιστερό.














Προθερμαίνω τον φούρνο στους 210 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Βάζω λαδόκολλα στην λαμαρίνα και με ένα κορνέ φτιάχνω Εκλέρ,
πριν τα ψήσω τα αλείφω με λίγο νερό.
Ψήνω τα Εκλέρ στην αρχή 10 λεπτά και δεν ανοίγω τον φούρνο
Χαμηλώνω μετά τον φούρνο στους 180 βαθμούς και συνεχίζω,
το ψήσιμο για 30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα
Μόλις ψηθούν κάνω από μια τρύπα στις δυο άκρες να βγει ο αέρας
Αφήνω να κρυώσουν και φτιάχνω το γλάσο

Ανακατεύω το κακάο-άχνη-βανίλια-αυγό-γάλα με ένα σύρμα τα αφήνω στην άκρη
Λιώνω το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και  προσθέτω το μείγμα με το κακάο και  ανακατεύω 
Κατεβάζω από τη φωτιά ανακατεύω για 2-3 λεπτά και αφήνω να κρυώσει

Γεμίζω με κρέμα τα Εκλαίρ η τα κόβω στη μέση
Και τελειώνω με το σοκολατένιο γλάσο από πάνω!



                                                                      " Καλή Όρεξη "





2 σχόλια: