Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Εκμέκ με φρυγανιά

                                                                         
Αν και είχα πολλά χρόνια να το φτιάξω και να το φάω,αυτή η γεύση δεν ξεχνιέται.
Σίγουρα οι  πιο πολλοί το έχετε δοκιμάσει,έστω μια φορά η το φτιάχνετε και εσείς.
Έχει πάρα πολλά ονόματα και σίγουρα πάρα πολλές παραλλαγές,το γλυκό μας.

Μπορείτε να το φτιάξετε ακόμα και σαν τούρτα,η σε ατομικά ποτήρια.
Θα σας δώσω πολλές ιδέες,το αποτέλεσμα όμως θα το λατρέψετε πιστέψτε με.
Το έχω φέρει στα δικά μου γούστα,και όσο περίεργο και να φαίνεται είναι ελαφρύ.
Τρως άνετα το ταψί αν πάρεις ένα κουταλάκι,και έναν παγωμένο καφέ.
Σας παρουσιάζω το πιο πανεύκολο γλυκό ψυγείου,Εκμέκ με φρυγανιά.
Πάμε γρήγορα στην κουζίνα μου,και μέχρι να πιούμε καφέ θα φάμε και γλυκό.
                                                                                    
Υλικά
20 Φρυγανιές χωρίς ζάχαρη και αλάτι-σιρόπι-2 κούπες νερό-1 κούπα ζάχαρη.
Κρέμα-500 γρ φρέσκο γάλα-50 γρ ζάχαρη-40 γρ κόρν φλάουρ-πρέζα αλάτι
1 κ.γ υγρή βανίλια-400 γρ κρέμα γάλακτος-(2 κ.σ άχνη προαιρετικά)
Οδηγίες
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί,και την σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Την βάζουμε στο ψυγείο,και συνεχίζουμε με την κρέμα και το σιρόπι.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά της κρέμας,και ανακατεύουμε.
Βράζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα,και την  κατεβάζουμε από την φωτιά.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη,να ακουμπάει την κρέμα και την βάζουμε στο ψυγείο.
Βράζουμε το νερό και την ζάχαρη,μόλις αρχίσει να βράζει αφήνουμε 5 λεπτά.
Σε αυτό το στάδιο κάνετε όπως θέλετε το γλυκό σας,σε ταψί η σε ποτήρια.
Βουτάμε τις φρυγανιές στο σιρόπι και τις αραδιάζουμε στο ταψί,η σε ποτήρια.
Ανακατεύουμε στην κρέμα σχεδόν την μισή σαντιγί,και την απλώνουμε από πάνω.
Κάνουμε άλλη μια στρώση με φρυγανιές και κρέμα,και τελειώνουμε με σαντιγί.
Τέλος πασπαλίζουμε από πάνω τριμμένη φρυγανιά,και αφήνουμε να παγώσει.



μυστικά
όσο μένει στο ψυγείο,γίνεται πιο ζουμερό και νόστιμο αν προλάβει βέβαια.
αυτή είναι η παλιά απλή εκδοχή,μπορείτε να προσθέσετε φιλέ αμυγδάλου.
το αγαπημένο σας γλυκό κουταλιού,τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα η λευκή.
μπορείτε να το φτιάξετε με πολλές στρώσεις,σαν καλοκαιρινή τούρτα γενεθλίων.
να βάλετε σπασμένη την φρυγανιά σε στρώσεις σε ποτήρια,με φρέσκα φρούτα.

                                           
                                                " Καλή επιτυχία και Καλό γλυκό μήνα "
                                                   http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/
                              *Ελινάκι μου δικό σου,για να θυμάσαι τον πιο γλυκό Αύγουστο*

5 σχόλια:

  1. Συνταγή:
    μπλα μπλα μπλα.....
    .....αν προλαβετε βέβαια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίδα μου συγγνώμη αν σε μπέρδεψα ..... Αναφέρομαι στην τελευταία παράγραφό σου , στο <> και αφού έχεις γράψει την συνταγή (μπλα μπλα μπλα) στα <>γράφεις ότι καλό είναι να μείνει στο ψυγείο για περισσότερη νοστιμιά ΑΝ ΠΡΟΛΆΒΕΙ 😂😂😂😂😂😂😂😂
      πειράζει αν βάλω κακαο από πάνω ?????

      Διαγραφή
    2. μυστικά !!!!!
      η τελευταία παραγραφος

      Διαγραφή
    3. Ναι αν σου αρέσει μπορείς να βάλεις κακάο.

      Διαγραφή