Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Πεινιρλοπιτσάκια!!

                                         Σήμερα εύκολη γρήγορη και νόστιμη,συνταγή
                                              Κάτι ανάμεσα σε πεινιρλί και πίτσα.
                                        Έχω πει  πολλές φορές ότι μου αρέσουν πολύ,
                                                   όλα όσα έχουν σχέση με ζύμη.
                                        Γίνονται πανεύκολα και αξίζει να τα δοκιμάσετε
                                             Μπορούν να γίνουν με ότι έχει το ψυγείο μας
                                                    Πάμε να δούμε πως τα έκανα εγώ??



                                                                        Θα χρειαστώ:
                                                          350 γρ.αλεύρι-50 γρ σιμιγδάλι
                                                                    350-400 ml νερό
                                                                 1 φακελάκι ξερή μαγιά
                                                                 1/2 κ.σ μέλι η ζάχαρη
                                                                 1 1/2 κ.σ  ελαιόλαδο
                                                                        1/2 κ.σ αλάτι

                                                                      Τριμμένα τυριά
                                                                  λίγη φέτα-ντοματίνια
                                                               6 ελιές-ρίγανη-1πιπεριά
                                                                       λίγο ελαιόλαδο

                                                                    Πως τα φτιάχνω :
                                         Βάζω σε μισό ποτήρι χλιαρό νερό την μαγιά και το μέλι
                                            αφήνω 10 λεπτά αρχίζει να φουσκώνει και αφρίζει
                                             Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι το αλάτι και το λάδι,
                                         προσθέτω και την μαγιά και το υπόλοιπο νερό ζυμώνω
                                                    μέχρι να έχω ένα μαλακό ζυμάρι
                                                    Πρέπει να κολλάει λίγο στα χέρια
                                         Βάζω σε ένα μπολ λίγο αλεύρι και αφήνω το ζυμάρι
                                                     σε μια ώρα θα έχει διπλασιαστεί.
                                                                             

                                      Προθερμαίνω τον φούρνο 230 βαθμούς στον αέρα
                                                  Δίνω σχήμα πεινιρλί στο ζυμάρι


                      Αν θέλουμε κάνουμε ένα και φυλάμε το υπόλοιπο ζυμάρι στην κατάψυξη
                                                    Όλο το ζυμάρι βγαίνει 3 πεινιρλί.


                     Από πάνω έβαλα τριμμένα τυριά-ντοματίνια-ελιές-πιπεριά λίγη τριμμένη φέτα
                            ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο...(Μπορούμε να βάλουμε ότι έχουμε)
                                                                             


                                         Ψήνω για 12-15 λεπτά σε λαδόκολλα κάτω-κάτω.


                                            Αυτά είναι τα πεινιρλοπιτσάκια μου!!
                                                     Ελπίζω να τα λατρέψετε!!
                                                         
                                                                     

                                                                      Καλή όρεξη!!


                                                                                 
                                                                                                                                     

Ψάρι έτσι και αλλιώς!!!!!

                                                        Σήμερα το μενού είχε ψάρι...
                                    Μας το έδωσε ένας φίλος(αν και δεν ήταν θαλασσινό)...
                                     Προσωπικά μου αρέσουν τα θαλασσινά,πολύ όμως!!!!
                                     Έτσι σκέφτηκα πώς μπορούσα να το κάνω πιο νόστιμο....
                                               Έκανα το ψάρι έτσι και αλλιώς!!!!
                                     Με πατάτες από τη μια και λαχανικά από την άλλη.....
                                                Πάμε να δούμε πώς το έκανα,πάμε??

                                                       
                                                                           Υλικά.....
                                                                  1 μεγάλο ψάρι....
                                                                       1 λεμόνι....
                                                                    αλάτι-πιπέρι....
                                                               μπαχαρικά-ελαιόλαδο...

                                                                10-12 πατάτες baby....
                                                                 2-3 κ.σ ελαιόλαδο....
                                                                    αλάτι-ρίγανη....
                                                                   λεμονοπίπερο....
                                                                   δάφνη-λεμόνι...
                                                                 3 σκελίδες σκόρδο...

                                                            1 μελιτζάνα-1 κολοκυθάκι....
                                                          1 κόκκινη-1 πράσινη πιπεριά.....
                                                                  2-3 κ.σ ελαιόλαδο...
                                                                      2-3 ντομάτες....
                                                                      3-4 κρεμμύδια....
                                                                   3 σκελίδες σκόρδο...
                                                                    2 κ.σ μπαλσάμικο....
                                                                        αλάτι-πιπέρι....
                                                               θυμάρι-κύβο λαχανικών.....
                                                                        1 κούπα νερό.....

                                                    Καθαρίζω πλένω και στεγνώνω το ψάρι....
                                         Το βάζω στο ταψί αλατοπιπερώνω βάζω ότι μπαχαρικά...
                                                      μου αρέσουν, αρκετό λάδι-λεμόνι....
                                            Στην μια πλευρά του ταψιού βάζω τα λαχανικά.....
                                        κομμένα σε κύβους με τα μπαχαρικά,λάδι-μπαλσάμικο....
                                              Βάζω από τα λαχανικά και μέσα στο ψάρι....

                                                                                                       
                            Και στην άλλη μεριά βάζω τις πατάτες με τα μπαχαρικά και το λάδι....
                           Έβαλα μικρές πατατούλες με την φλούδα(αφού τις πλένω πολύ καλά)


                                                 Έτσι έχω ένα Ψάρι έτσι και αλλιώς.....
                                           Όποιος θέλει πατάτες η λαχανικά,η και τα δυο...
                                   

                                          Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200 βαθμούς.....
                                 προσθέτω και το νερό στο ταψί και ψήνω για 1 ώρα περίπου.....
                               Ελέγχω το φαγητό αν θέλει και άλλο νερό,το ψήσιμο εξαρτάται....
                                               (αν μας αρέσει ξεροψημένο η λιγότερο)

                                       
                                 Αφού πάρει το χρώμα που θέλουμε και ψηθεί όπως θέλουμε....
                                       Απολαμβάνουμε το Ψάρι μας  έτσι και αλλιώς!!!!!!!

                                             
                                                                   Καλή όρεξη!!!!!!!!!                                                                                                   

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

" Λεμονοκεκάκια με γλάσο Λεμονιού "


                                             Λεμονάκι μυρωδάτο Κεκάκι πεντανόστιμο
                           Λατρεύω τα λεμόνια το άρωμα το χρώμα την μυρωδιά την γεύση τους
                     Όλα αυτά κρυμμένα σε ένα κεκάκι μόλις το δοκιμάσει κανείς το καταλαβαίνει.
                           Κάποιες φορές τα γλυκά με  λεμόνι είναι καλύτερα από τα σοκολατένια.
                   Πάμε να παίξουμε στην κουζίνα με τα λεμόνια να φτιάξουμε Λεμονοκεκάκια!
                                                                             
                                               

                                                                      Θα χρειαστώ:
                                      1 1/2 κούπα αλεύρι-1/2 κούπα βούτυρο-3/4 κούπας ζάχαρη
                                             1 κ.γ μπέικιν πάουντερ-1/4 κ.γ αλάτι-2 αυγά
                                                    1/4 κούπας γάλα-1/4 κούπας γιαούρτι
                                                 2 κ.γ ξύσμα λεμονιού-1 κ.σ χυμό λεμονιού
                                                                 1/2 κ.γ υγρή βανίλια.

                                                                     Γλάσο Λεμονιού
                                                   2 κ.σ βούτυρο-1/4 κούπας τυρί κρέμα
                                              1 κ.γ ξύσμα λεμονιού-1 1/2 κ.γ χυμό λεμονιού
                                                              1 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη.
                                                                    συνταγή laura vitale
                                                                               
                                         
                                           Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
                                          Ετοιμάζω και βουτυρώνω 12 θήκες για μάφιν
                                        Χτυπάω το βούτυρο με την ζάχαρη να γίνουν κρέμα.
                                            Με το μίξερ η με το σύρμα να λιώσει η ζάχαρη.
                           Προσθέτω τα αυγά αφού ανακατευτούν το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.
                                  Την βανίλια- γάλα-γιαούρτι η μόνο γάλα αν δεν έχετε γιαούρτι
                                             Ανακατεύω στο αλεύρι το μπέικιν και το αλάτι.
                                    το ρίχνω στο μείγμα και προσέχω να ανακατευτεί καλά.


                              Παίρνω το κουτάλι του παγωτού και γεμίζω της θήκες των μάφινς.                              

                                   Τα ψήνω για 20-25 λεπτά ελέγχω με την οδοντογλυφίδα.
                                 Αφήνω να κρυώσουν μισή ώρα και κάνω το γλάσο λεμονιού.
                                         Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο και την κρέμα τυριού
                                                         (σε θερμοκρασία δωματίου)
                                          Την βανίλια το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.
                                         Τέλος προσθέτω την άχνη γίνεται λείο σαν κρέμα.
                                            Γαρνίρω όπως θέλω τα Λεμονοκεκάκια μου.

                                                                       

                                         
                                         Αυτά είναι τα Λεμονοκεκάκια με γλάσο Λεμονιού!!

                                                                           
                                                                       
Έχουν όλο το άρωμα και την γεύση του λεμονιού.
Αν σας αρέσει το λεμόνι όσο αρέσει σε μένα θα ξετρελαθείτε!
                                                          Ελπίζω να τα απολαύσετε!!

                                                                             
                                                                           

                                                                     "  Καλή Όρεξη "
                                                " Άννα μου δικά σου ξέρω ότι τα λατρεύεις "
                                           Σε ευχαριστώ που είσαι δίπλα μου και με στηρίζεις.
                                                     
                                                                                                                                                    

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Σαν παστίτσιο!!!!!!

                                       Σήμερα σκεφτόμουνα διάφορα να μαγειρέψω......
                                             Και τελικά έκανα αυτό που θα δείτε....
                                                        Κάτι Σαν παστίτσιο....
                                        Χωρίς κιμά όμως όλο χρώμα πολύ νόστιμο....
                                                       Πάμε να δούμε τι έκανα??


                                                          Υλικά για 2-3 μερίδες:
                                                  3/4 πακέτου κοφτό μακαρονάκι
                                                       1 μελιτζάνα-1 κολοκυθάκι
                                                  1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά
                                                     1 σκελίδα σκόρδο-1 ντομάτα
                                                             1 φλ.τριμμένα τυριά
                                                                3 κ.σ ελαιόλαδο
                                                               1 κ.σ μπαλσάμικο
                                                                   αλάτι-πιπέρι
                                                          θυμάρι-κύβο λαχανικών.
                                                                      Κρέμα:
                                                                  3 κ.σ βούτυρο
                                                                   3 κ.σ αλεύρι
                                                                  1 κούπα γάλα
                                                               1 κ.σ μουστάρδα
                                                                    αλάτι-πιπέρι
                                                          1/2 φλ.τριμμένα τυριά
                                                                 3 κ.γ βούτυρο
                                                         3 κ.σ φρυγανιά τριμμένη

                                                              Πως το φτιάχνω  
                         Βάζω το τηγάνι με το λάδι να κάψει και ρίχνω όλα τα λαχανικά.....
                                                           μαζί και τα μπαχαρικά....

                                                   
                                       Ανακατεύω και προσθέτω την ντομάτα το μπαλσάμικο
                                                        αφήνω περίπου 3-4 λεπτά
                                             Βράζω και τα μακαρονάκια μου 4 λεπτά
                                     Όταν είναι έτοιμα τα λαχανικά κατεβάζω από την φωτιά
                                                              και ρίχνω τα τυριά.

                                   
                            Κάνω και την κρέμα... Βάζω το βούτυρο με το αλεύρι και ανακατεύω
                                       μόλις πάρει λίγο χρώμα ρίχνω λίγο-λίγο το γάλα ζεστό
                                Πιπέρι λίγο αλάτι αν χρειαστεί και μόλις πήξει την μουστάρδα

                                                                                         
                                          Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
                                   Βάζω σε ατομικά πήλινα η σε ένα μεγάλο η γάστρα,ότι έχω.
                                                         Εγώ τα έκανα σε ατομικά.
                               Ένα κομμάτι λαδόκολλα κάτω,μακαρονάκια από πάνω λαχανικά.

                                                                                   
                               Και τέλος πάνω την κρέμα λίγα τυριά και φρυγανιά λίγο βούτυρο.


                                Κλείνω την λαδόκολλα και το πήλινο και ψήνω για 30 λεπτά.
                                Μετά ανοίγω την λαδόκολλα και ψήνω 10 λεπτά να ξεροψηθεί.
                                                         Εξαρτάται πως το θέλουμε.


                                        Αυτό είναι κάτι Σαν παστίτσιο εύκολο και νόστιμο!!
                                (Μπορεί να γίνει και σε ταψί η ακόμα και σε θήκες για μάφιν)
                                                Δοκιμάστε το,ελπίζω να σας αρέσει!!

                                           
                                                                 Καλή όρεξη!!!!                                                                                                                         

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Πανεύκολα Μάφιν Σοκομπανάνα!!

                                         Τέλεια πανεύκολα και πεντανόστιμα Μαφινάκια.
                                                Με σοκολάτα και μπανάνα ότι καλύτερο.
                                             Γίνονται σε 5 λεπτά και αρέσουν σε όλους.
                               Αγαπημένα της Κατερίνας μου γιαυτό της αφιερώνω την συνταγή!
                                                     Πάμε να δούμε πως τα έφτιαξα..
                                                                             


                                                                      Θα χρειαστώ:
                                          1/2 κούπα καλαμποκέλαιο-3 πολύ ώριμες μπανάνες
                                             1/2 κούπα ζάχαρη-2 αυγά-1/4 κ.γ υγρή βανίλια

                                                1+ 2/3 κούπας αλεύρι-1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
                                                    1/2 κ.γ σόδα-1/4 κ.γ αλάτι-1/4 κ.γ κανέλα
                                                          1 κούπα σταγόνες σοκολάτας.
                                                               
                                                                 Πως τα φτιάχνω:
                                          Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
                                                    Ετοιμάζω τις θήκες για τα μάφιν.
                                   Ανακατεύω την σοκολάτα με 2-3 κ.σ αλεύρι από αυτό που έχω.
                                                           
 

                       Σε ένα μπολ βάζω το καλαμποκέλαιο τα αυγά την ζάχαρη και την βανίλια.
                                      Τα χτυπάω με ένα σύρμα 1-2 λεπτά,να λιώσει η ζάχαρη.

                      Μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτω τις μπανάνες αφού τις λιώσω με ένα πιρούνι.
                            Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι το μπέικιν την σόδα το αλάτι και την κανέλα.
                                              Τα προσθέτω στο μείγμα και ανακατεύω.
                                  τέλος και την σοκολάτα και αφού ενσωματωθεί στο μείγμα.
                                                                               

                                   Με το κουτάλι του παγωτού γεμίζω τις θήκες για τα μάφιν.
                                                                             

                                       Ψήνω για 20-25 λεπτά ελέγχω με την οδοντογλυφίδα.
                                                                               

                                                        Γίνονται μαλακά και αφράτα!!
                                         Αυτά είναι τα πανεύκολα Μάφιν Σοκομπανάνα!!
                                                Απολαύστε τα σκέτα η με σοκολάτα!!
                                                    (λιωμένη σοκολάτα η μερέντα)
                                                                               


                                                                    Καλή  Όρεξη!!