Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

" Πίτσα-Ρόκα-Προσούτο-Παρμεζάνα "


                                                                   Η Πίτσα Μου!!!
                                                       
                                                                           
                                                                             

                       Η σημερινή συνταγή μου είναι αφιερωμένη στις 3 κούκλες της ζωής μου!!
                  Είναι η αγαπημένη τους κάθε φορά που πάω στη Θεσσαλονίκη,πάντα κάνω 2-3!!
                                   Πάμε να παίξουμε με το ζυμάρι να φτιάξουμε Πίτσα;;

                                                                           
                                                                         
                                                         Θα χρειαστώ για το ζυμάρι:
                              800 γρ αλεύρι σκληρό-200 γρ σιμιγδάλι-2 φακελάκια ξερή μαγιά
                                     650 γρ περίπου χλιαρό νερό-1 κ.σ μέλι η ζάχαρη-1 κ.σ αλάτι-4 κ.σ λάδι
                                    ( βγαίνουν 2 η 3 πίτσες ανάλογα πόσο λεπτές σας αρέσουν)

                                                                 Από πάνω βάζω:
                                       Σάλτσα  ντομάτας-τριμμένα τυριά 500 γρ-λίγη μοτσαρέλα
                                         Λίγη μοτσαρέλα-ντοματίνια-ρόκα-παρμεζάνα-προσούτο
                                                         Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
                              Δεν λέω ακριβώς πόσο γιατί εξαρτάται,πως  αρέσει στον καθένα.
                             Εμάς δεν μας αρέσουν όπως θα δείτε οι πολύ φορτωμένες πίτσες.
                                 Αν κάποιος θέλει πιο πλούσια γέμιση βάζει περισσότερο.



Πως φτιάχνω το ζυμάρι:          
                        Σε ένα μπολ ζυγίζω κοσκινίζω και ανακατεύω το αλεύρι  με το σιμιγδάλι
                                                   Προσθέτω  το αλάτι και ανακατεύω
                             Σε ένα μπολ βάζω το μισό χλιαρό νερό και ρίχνω τη μαγιά και το μέλι.
                                    Ανακατεύω και αφήνω στην άκρη για 10 λεπτά να αφρίσει.
                  Κάνω μια τρύπα στο μπολ με το αλεύρι και ρίχνω τη μαγιά,ανακατεύω με το κουτάλι.
               Ρίχνοντας σιγά σίγα το υπόλοιπο νερό.αρχίζω και ζυμώνω με το χέρι και τέλος το λάδι
                  και συνεχίζω το ζύμωμα.Η ζύμη δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτή να είναι αφράτη.
                            Θα κολλάει στα χέρια,αλλά θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.
                      Δεν ρίχνω άλλο αλεύρι γιατί θα γίνει σαν ψωμί ζυμώνω για 10 λεπτά περίπου
         Αφήνω σκεπασμένο για μια ώρα η στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ!  

                                                   Το ζυμάρι μας σε όλα τα στάδια στάδια.
                                                                               
                                                                             


                                 Ανοίγω ένα φύλλο όσο λεπτό μου αρέσει,πάνω στη λαδόκολλα.
                                                   Και βάζω λίγη σάλτσα ντομάτα πάνω.
                                                                             

                                Από πάνω βάζω τα τριμμένα τυριά-ντοματίνια- μοτσαρέλα
                                        Προθερμαίνω τον φούρνο στους 230 βαθμούς.
                            Αν έχει πρόγραμμα για ψήσιμο πίτσας η κουζίνα σας διαλέγετε αυτό.
                                                                    (Η δικιά μου έχει)
                                                                             
                                                                               

                     Ψήνω την πίτσα μου για 12-15 λεπτά-ανάλογα πως ψήνει ο φούρνος μας.
                       Πάνω στη τελευταία ΣΧΑΡΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΟΧΙ ΣΕ ΤΑΨΙ.
                                       Αυτό είναι και το μυστικό να γίνει τραγανή.
                       Αφού ψηθεί η πίτσα απλώνω ρόκα- προσούτο-παρμεζάνα σε φλούδες
                                             ρίχνω  και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

                                                                         


                         " Αυτή είναι η αγαπημένη μας Πίτσα σίγουρα θα γίνει και δικιά σας "
"Καλή Όρεξη"
                                                                                     

                                                                                         



                                           

15 σχόλια:

  1. Τέλεια Ελπίδα μου γεια στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα γίνει σίγουρα η αγαπημένη μου! Έχει όλα τα αγαπημένα μου υλικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρομαι πολύ!!!!δοκίμασε την και πες μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρόκα σε πίτσα δεν έχω βάλει μέχρι τώρα, με ξεσήκωσες να το δοκιμάσω!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βάλε και θα με θυμηθείς!!!!!όταν είχα δει την ΑΡΓΥΡΩ να βάζει
    μου φάνηκε κάπως...Αλλά τώρα την λατρεύω!!!!!φιλάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η προσθήκη της ρόκας, μου θύμισε αυθεντική Ιταλική πίτσα. Οι Ιταλοί την αγαπούν τη ρόκα και δικαίως έγινε και η δική σου αγαπημένη προσθήκη στην πίτσα.
    Καλή σου ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου φιλενάδα με τις πίτσες σου!!!
    Υπέροχη!!!
    Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευχαριστώ πολύ φιλεναδίτσα μου!!!!!!!!!!!
    Πολλά πολλά φιλάκιααααα!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φανταστική!!!!!!!!!!! Τέλειο ζυμάρι, σούπερ γέμιση και εμφάνιση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. peps Ευχαριστώ πολύ!!!Είναι από τις αγαπημένες μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ελπίδα μου,η παλια σου γειτόνισσα είμαι από φλωρινα,έκανα την πίτσα σου φανταστική η ζύμη, σιμιγδαλι ψιλό ή χοντρό βαζεις;Σε ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή