Σάββατο, 24 Αυγούστου 2013

Κέικ Κανελοκαραμελένιο!!!!!!

                                    Δεν ξέρω αν σας το έχω πει θα το πω άλλη μια φορά...
                                Ενώ μου αρέσουν πολύ τα γλυκά,δεν μπορώ τα πολύ γλυκά...
                                                  Μου αρέσουν τα άγλυκα δηλαδή...
                                Όταν βλέπω κάποια συνταγή όπως αυτή που θα δείτε....
                                          βάζω την μισή ζάχαρη, έτσι μου αρέσει....
                                         Τώρα αν εσάς σας αρέσει το πολύ γλυκό???
                                               Ε...βάλτε ακριβώς την διπλάσια!!!!!
                                   Είδα το Κανελοκαραμελένιο κέικ σε ένα ξένο blog...
                                 Flour Me With Love και ήθελα να το φτιάξω αμέσως....
                                          Αν και το άλλαξα λίγο όπως σας είπα....
                                     Είναι ένα Κέικ με άρωμα Κανέλας Καραμέλας.....
                                                Μμμμ όλο γεύση και άρωμα....
                                            Πάμε να το φτιάξουμε να δείτε τι εννοώ,ε??


Υλικά για το κέικ....
1/4 κούπας βούτυρο....
1/2 κούπα ζάχαρη....
3/4 γιαούρτι με 1 κ.σ λεμόνι....
1/4 κ.γ αλάτι...
2 αυγά-1 κ.γ υγρή βανίλια...
1 1/2 κούπα αλεύρι-1/2 κ.γ σόδα....

Γέμιση...
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη....
1/2 κούπα πολύ μαλακό βούτυρο...
1 κ.γ κανέλα....

Επικάλυψη...
1 κ.σ βούτυρο....
1/2 κούπα άχνη ζάχαρη...
1 κ.γ υγρή βανίλια...
1-2 κ.σ γάλα...

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνω....
ένα ταψάκι 20 cm,στρώνω και λαδόκολλα αν θέλω...
Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσουν...
Προσθέτω το γιαούρτι-λεμόνι τα αυγά και τη βανίλια...
να ανακατευτούν πολύ καλά,προσθέτω και το αλεύρι με τη σόδα...
Αδειάζω στο ταψί και το αφήνω στην άκρη...
Σε ένα μπολ ανακατεύω την καστανή ζάχαρη το βούτυρο...
και την κανέλα,και το βάζω πάνω από το κέικ...
Κάνω ζιγκ-ζαγκ σχέδια με ένα πηρούνι...
  Ψήνω 40-45 λεπτά περίπου,να πάρει χρώμα ...


Ετοιμάζω και το γλάσο της επικάλυψης...


Λιώνω το βούτυρο και  προσθέτω την βανίλια και σιγά...
σιγά την άχνη...γίνεται σαν να έχει σβόλους ....
Ρίχνω σιγά σιγά το γάλα μέχρι να γίνει το γλάσο σαν κρέμα....
και γυαλιστερό....Το ρίχνω παντού πάνω στο κέικ όσο είναι ζεστό...


Έτσι έχω ένα Κέικ Κανελοκαραμελένιο!!!!!!
Το Κέικ αυτό το χαρίζω στην Κατερίνα Μου!!!!!
"Είπε Είναι Το Καλύτερο Κέικ που έχω φάει"
Και στη Σταυρούλα που το λάτρεψε πριν το φτιάξει!!!!!


Δοκιμάστε το!!!!!
Καλή όρεξη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου