Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013

Το Σοκο-oreo Τσιζκέικ Μου!!!

                                    Ξεχωριστό γλυκό για μια ξεχωριστή για μένα μέρα.
                    Έχει γενέθλια η Κατερίνα μου σήμερα γιαυτό κερνάω Σούπερ Τσίζκεικ.
                                   Διάλεξα σοκολατένιο γιατί αγαπάει την σοκολάτα..
                                                 θα μου πείτε ποιος δεν την αγαπάει.
                                    Δοκιμάστε το Σοκo-oreo  Τσιζκέικ Μου και θα καταλάβετε.
                                                  Ελαφρύ νόστιμο και τόσο εύκολο.
                                                          Πάμε να το φτιάξουμε,ε?

                                                 

Θα χρειαστώ για την βάση :
250 γρ μπισκότα oreo 
150 γρ βούτυρο

σοκολατένια κρέμα:
Μια φυτική κρέμα γάλακτος(morfat) 
2-3 κ.σ άχνη ζάχαρη
3 κ.σ κακάο-1 φλ καφέ γάλα
κρήμ τσίζ 200 γρ
πρέζα κανέλα
100γρ μπισκότα oreo

σάλτσα βύσσινο:
400 γρ βύσσινο γλυκό η κομπόστα
1/2 κούπα νερό η τον χυμό της κομπόστας
3 κ.σ κορν φλάουρ-1/2 λεμόνι
(σπασμένα oreo λιωμένη σοκολάτα)


Πως το φτιάχνω : 
Λιώνω το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι,τρίβω τα oreo στο μούλτι.
Τα ανακατεύω και τα βάζω σε μια κουμπωτή φόρμα.
Tο αφήνω στην άκρη να φτιάξω την κρέμα.


Χτυπάω τη σαντιγυ για 10 λεπτά με την άχνη και το γάλα.
    προσθέτω το  κακάο  την κανέλα το κρήμ τσίζ  και τρίβω τα oreo.
Απλώνω την κρέμα πάνω από τα μπισκότα,
και φτιάχνω την σάλτσα με τα βύσσινα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τα βύσσινα και το ζουμί τους.
αν βάλω γλυκό κουταλιού βάζω νερό.
το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό
Μόλις αρχίζει να πήζει προσθέτω τον χυμό λεμονιού.


Βάζω πάνω από την κρέμα oreo αν θέλω και λίγα βύσσινα.
Από πάνω την σάλτσα βύσσινο και στολίζω όπως θέλω το γλυκό.


Μπορούμε να το αφήσουμε έτσι,εγώ το έκανα πιο γιορτινό.
Έσπασα oreo και έλιωσα σοκολάτα.


Αφήνω 4-5 ώρες στο ψυγείο να παγώσει..αν αντέξω!
Ξεφορμάρω με προσοχή το Τσιζκέικ και σερβίρω..


Κατερίνα Μου Χρόνια Πολλά Σοκολατένια και Ευτυχισμένα!!!!
   

Δοκιμάστε το Καλή όρεξη!!

14 σχόλια:

  1. Να τα εκατοστήσεις ! Να την χαίρεσαι!
    Πολύ ωραίο το γλυκό που μας προτείνεις. Καταγράφεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Notoula μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!
    Χαίρομαι που σου άρεσε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να την χαίρεσαι την Κατερινούλα σου, γερή και καλότυχη να είναι!
    Το γλυκάκι σου δείχνει λαχταριστό!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια πολλά!! Να τη χαίρεσαι!!!
    Είμαι σίγουρη οτι θα την απολαύσει τη τούρτα σου!!!!
    Πολύ ωραία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έλενα μου ευχαριστώ πολύ!!
    Ναι και είναι!Πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Peps μου σε ευχαριστώ πολύ!!!Να είσαι καλά Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελπιδούλα μου! Επιτέλους έχω ξανά λίγο χρόνο να κάνω την περατζάδα μου από τα μπλογκ! Πραγματικά ο Οκτώβριος ήταν ο πιο κουραστικός μήνας της χρονιάς για μένα... Να χαίρεσαι την Κατερινούλα σου και να την καμαρώνεις, που είναι και Σκορπίνα σαν κι εμένα! Για την τούρτα σου τι να πρωτοπω... Καταπληκτική! Μπορούμε να την φτιάξουμε και με σαντιγύ από κρέμα γάλακτος; Γιατί το Μόρφατ καμιά φορά με φουσκώνει... Κατά τ'αλλα υπέροχη! Με την ευκαιρία αυτή να σε ενημερώσω ότι το μπλογκ μου έχει καινούρια διεύθυνση: www.foodaki.gr για τα Ελληνικά και www.foodaki.eu για τα Αγγλικά. Σε περιμένω εκεί! Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Eυχαριστώ πολύ Ελεαννάκι μου!!!Ναι μπορείς απλά έτυχε να μην έχω κρέμα γάλακτος..
    Έτσι το έφτιαξα με morfat.Nαι ναι το ξέρω το τέλειο foodaki σου!!!Θα τα λέμε και εκεί!!
    Πολλά πολλά φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Dose mou cheesecake kai parte mou ti psixi!Fenete nostimotato:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. spoonstories ευχαριστώ πολύ!!!!Ναι είναι πολύ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να την χαίρεσαι!!! Πολύχρονη κι ευτυχισμένη!!! Με τέτοιο γλυκό που της έφτιαξες σίγουρα θα είναι πολύ χαρούμενη! Τέλειο τσιζκέικ!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γλυκιά μου Αναστασία σε ευχαριστώ πολύ!!!!
    Ευχαριστώ!!!!!Πολλά φιλάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Απλα τέλεια και λαχταριστή!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή