Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

" Νηστίσιμος Σοκοχαλβάς "


                      Κορμός όλο σοκολάτα με κομμάτια χαλβά και καραμελωμένα φιστίκια.
                                       Συνταγή νηστίσιμη πανεύκολη και πολύ νόστιμη.
                Τώρα τελευταία έχω κολλήσει με τα γλυκά έτσι σκέφτηκα και αυτή την συνταγή.
                                   Έχει αγαπημένα υλικά και έτσι η γεύση του δεν ξεχνιέται.
                                              Πάμε κουζίνα να παίξουμε με την σοκολάτα!        
                                                              Θα χρειαστώ για τον κορμό:
                    200 γρ.κουβερτούρα-100γρ χυμό πορτοκάλι-100 γρ ταχίνι-100 γρ χαλβά-1κ.γ μέλι
                              1κ.γ μέλι1/2 κούπα αράπικο φιστίκι ανάλατο-1κ.σ καλαμποκέλαιο
                                                         Για τα καραμελωμένα φιστίκια:
                         100 γρ αράπικο φιστίκια ανάλατα-100 γρ ζάχαρη-πρέζα αλάτι-πρέζα πιπέρι
                                             λίγες φέτες χαλβά να βάλω πάνω στον κορμό
                                                                   Πως το φτιάχνω:
                    Βάζω σε ένα τηγάνι λίγη ζάχαρη μόλις λιώσει προσθέτω πάλι λίγη ζάχαρη.
                   Κάνω το ίδιο μέχρι να τελειώσει η ζάχαρη βλέπω ότι αρχίζει να παίρνει χρώμα.
                             Προσθέτω τα φιστίκια το μέλι-αλάτι-πιπέρι και ανακατεύω για λίγο.
                                    Αδειάζω σε μια λαδόκολλα και αφήνω να κρυώσει εντελώς.
                                   (πάντα προσέχω όταν κάνω καραμέλα γιατί καίει πάρα πολύ)
                                    Ψιλοκόβω την κουβερτούρα και την αφήνω στην άκρη.
                      Βάζω σε μια κατσαρόλα τον χυμό πορτοκαλιού να ζεσταθεί να μην βράσει.
                   Κατεβάζω από την φωτιά προσθέτω+ανακατεύω το ταχίνι-μέλι-καλαμποκέλαιο
                          Ρίχνω το μείγμα με τον χυμό στην σοκολάτα και σκεπάζω με ένα πιάτο.
                                    Αφήνω 1-2 λεπτά και μετά ανακατεύω γίνεται σαν γκανάζ
                                    Προσθέτω τριμμένο τον χαλβά τα φιστίκια και ανακατεύω.                  
                        Βάζω σε μια στενόμακρη φόρμα λαδόκολλα και αδειάζω το Σοκοχαλβά.
                       Κόβω φέτες χαλβά τις βάζω πάνω στον κορμό και τον βάζω στην κατάψυξη.              
                              Περιμένω να  παγώσει και σερβίρω διατηρείται στην κατάψυξη.
                        Σπάω καραμελωμένα φιστίκια λίγη τριμμένη σοκολάτα και τον τσακίζω!      
                               Δεν νομίζω ότι έχει να ζηλέψει τίποτα ο νηστίσιμος Σοκοχαλβάς!!
                                                    "  Δοκιμάστε και απολαύστε τον "

                                                       "Καλή Σοκοχαλβαδένια Όρεξη "

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα Ελπίδα!! Πολύ ωραία η ιδέα σου !! Όντως δεν έχει να ζηλέψει τίποτα !! Ίσα ίσα!! Ευχές για καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αθηνά μου σε ευχαριστώ πολύ!!Χαρούμενο σ/κ με χαμόγελα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή