Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015

" Ξεσκέπαστη Γαλατόπιτα "

                    Και οι πίτες συνεχίζονται είπαμε θα φτιάξω όλες τις συνταγές της θείας μου.
                                    Η τρέλα μου για την κουζίνα είναι γνωστή χρόνια τώρα.
                              Φτιάχνω συνήθως παράξενες συνταγές γιατί βαριέμαι τα ίδια.
                       Θέλω συνέχεια καινούργια φαγητά και γλυκά και όχι συνηθισμένα.
                   Όταν όμως ακούω για πολύ παλιές συνταγές από θείες και γιαγιάδες τρελαίνομαι.
                                 Πάμε να φτιάξουμε μια από αυτές  Καρπενήσι πίτες επεισόδιο 3:
                            " Ξεσκέπαστη Γαλατόπιτα" Τραγανή και βελούδινη συγχρόνως πάμε!
                                                                                   

                                                                           Θα χρειαστώ:
                                            200 γρ αλεύρι για πίτες-1/2 κ.γ αλάτι-1/2 κ.γ ζάχαρη
                                                λίγο ξύδι-1 κ.σ ελαιόλαδο 1/2 κούπα κρύο νερό

                                          1/2 φλ.καλαμποκέλαιο  περίπου για να αλείψω τα φύλλα

                                                                      Για την κρέμα:
                                      1 λίτρο γάλα-3 αυγά-1/2 κ.γ υγρή βανίλια-1 φλ.ζάχαρη
                                    4 κ.σ σιμιγδάλι-3 κ.σ αλεύρι-μια πρέζα αλάτι-2 κ.σ βούτυρο
                                                                                     

                                                                         Πως την φτιάχνω:
                        Βάζω σε μια κατσαρόλα τα υλικά της κρέμας και ανακατεύω σε μέτρια φωτιά.
                          Μόλις πήξει κατεβάζω από την φωτιά και σκεπάζω με σελοφάν να κρυώσει.
                                Όταν σκεπάζω μια κρέμα προσέχω πάντα να ακουμπάει το σελοφάν.
                    Μπορώ να κάνω την κρέμα από το προηγούμενο βράδυ,την φυλάω στο ψυγείο.
                                                                                 

                                                  Κάνω την ζύμη της πίτας αναλυτικά:εδώ
                          Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200 βαθμούς και λαδώνω ένα ταψί 36εκ.
                                   Βάζω κάτω ένα φύλλο να προεξέχει από το ταψί και το λαδώνω.
                                  Λαδώνω και βάζω το δεύτερο φύλλο σουρωμένο μέσα στο ταψί.
                                        Τελειώνω με το τρίτο φύλλο να προεξέχει και το λαδώνω.

                                                                               

                       Αδειάζω όλη την κρέμα από πάνω και τα φύλλα που προεξέχουν τα λαδώνω,
                              και τα γυρνάω πάνω στην κρέμα.Η υπόλοιπη πίτα είναι ξεσκέπαστη                      
                                                                             

                          Ψήνω την πίτα 45-50 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει τέλειο χρώμα.
                        Αφήνω να κρυώσει λίγο αν αντέξω ταιριάζει πολύ με άχνη και κανέλα
                                                                             

                                                               "Καλή Γλυκιά Όρεξη "

4 σχόλια: