Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

" Προψημένη Σπιτική Πίτσα "



 Πίτσα η μοναδική αγαπημένη λατρεμένη όλων.
 Καιρό τώρα σκέφτομαι πως να φτιάξω προψημένη σπιτική  Πίτσα.

 Έχω δοκιμάσει διάφορες συνταγές,δεν με είχε ικανοποιήσει το αποτέλεσμα.
 Και ήρθε λοιπόν η στιγμή να γίνει όπως ακριβώς την ήθελα.
 Από την κατάψυξη στον φούρνο,σε πέντε λεπτά τρως τέλεια τραγανή Πίτσα.
 Πάμε να δούμε πόσο εύκολα και απλά θα την φτιάξουμε.







 Θα χρειαστώ για την ζύμη:
 3 1/2 κούπες αλεύρι-1 1/3 κούπας χλιαρό νερό-1 φακελάκι ξερή μαγιά
 1/2 κ.σ ζάχαρη και 1κ.γ ζάχαρη-2 κ.γ αλάτι-2 κ.σ ελαιόλαδο

 σπιτική σάλτσα ντομάτας η 2 κ.σ λάδι-2 σκελίδες σκόρδο
 2 κούπες τριμμένη μοτσαρέλα-ντοματίνια-ρόκα-παρμεζάνα.
 ότι έχουμε στο ψυγείο και όπως μας αρέσει

 Πως την φτιάχνω:
 Βάζω σε ένα μπολ το χλιαρό νερό την μαγιά το 1 κ.γ ζάχαρη και το αφήνω στην άκρη.
 Στον κάδο του μίξερ βάζω το αλεύρι-ζάχαρη-αλάτι-λάδι και μετά από πέντε λεπτά,
 προσθέτω το μείγμα της μαγιάς.Χτυπάω στο μίξερ για 5 λεπτά να γίνει μια μαλακή ζύμη.

 Χωρίζω την ζύμη στα 4 η στα 2 ανάλογα το μέγεθος που θέλω να φτιάξω.
 Κάνω 4 στρόγγυλα μπαλάκια τα βάζω σε λαδωμένο ταψί και τα σκεπάζω.
 Αφήνω  να φουσκώσουν 1 ώρα περίπου μέχρι να διπλασιαστούν.
 Προθερμαίνω τον φούρνο στους 220 βαθμούς αέρα+αντίσταση.
 Ανοίγω το ζυμάρι ανάλογα  πως θα την φτιάξω εμένα μου αρέσει λεπτή.

 













 Βάζω τα 2 σε μια λαμαρίνα και τα άλλα 2 στην άλλη.
 Ψήνω 3-4 λεπτά όχι παραπάνω δεν θέλω να ψηθούν τελείως.
 Αφήνω να κρυώσουν τελείως και ετοιμάζω την γέμιση.















  Στην σάλτσα ντομάτας βάζω τα μυρωδικά που μου αρέσουν.
 Αλείφω τις 2 πίτσες η σάλτσα πρέπει να είναι στεγνή να μην έχει υγρά.
 Προσθέτω και την μοτσαρέλα η ότι άλλο βάλω στις πίτσες και είναι έτοιμες.



















 Μπορώ  απλά να τις αλείψω με σκόρδο+λάδι  και μοτσαρέλα.
 Μπορώ να φτιάξω  πίτσα με ότι έχω στο ψυγείο.
 Ακόμα και με περισσεύματα φαγητών θέλει όρεξη και φαντασία.

 Βασικό πριν μπουν στην κατάψυξη να κλείσουν πολύ καλά οι σακούλες.
 Μπορούμε να φτιάξουμε και 6 ατομικές αν θέλουμε.
 Βάζουμε τις πίτσες στην κατάψυξη να παγώσουν και διατηρούνται 1 μήνα
 Αν βάλω ντοματίνια τα βάζω πριν το ψήσιμο.



















Πως ψήνω τις Πίτσες:
Προθερμαίνω τον φούρνο αέρα κάτω αντίσταση περίπου 30 λεπτά.
Μέσα στον φούρνο όταν τον ζεσταίνω βάζω κάτω μια λαμαρίνα ανάποδα.
Αυτό  είναι ένα καλό μυστικό λειτουργεί σαν πέτρα ψησίματος.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς στον αέρα.
Ψήνω την Πίτσα από την κατάψυξη πάνω στην λαμαρίνα για 5-6 λεπτά περίπου.
Αφού ψηθεί προσθέτω ρόκα λίγη τριμμένη παρμεζάνα χυμό-ξύσμα λεμονιού.
Δεν θα το πιστεύεται ότι σε 5 λεπτά είναι έτοιμη η Πίτσα και τρώτε.



 Έχω πάντα έτοιμη Πίτσα και χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά να την απολαύσω.
 Είμαι σίγουρη ότι απλά θα ξετρελαθείτε με αυτή την συνταγή.
  Φτιάξτε την Προψημένη Σπιτική Πίτσα για τα παιδιά σας και όχι μόνο.


                          "Καλή Όρεξη elpidas little corner"
                                                       

                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου