Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Κασεροπιτσάκια και Ανθοτυροπιτσάκια!!

                                              Εδώ είμαι πάλι με  μια πανεύκολη συνταγή
                                              τόσο νόστιμη όπως και να την κάνετε
                                        Ότι πρέπει για παιδικά πάρτυ γιορτές και όχι μόνο
                                  Εγώ είχα την ιδέα αργά το βράδυ και εξαφανίστηκαν το πρωί
                                          Πάμε πάμε γιατί θέλω να την μοιραστώ μαζί σας

                                                                               
                                                                               
                                                                             

                                                   Θα χρειαστώ 1/2 δόση ζύμη πίτσας:
                                                                350 γρ αλεύρι
                                                         50 γρ σιμιγδάλι ψιλό
                                                       1/2 κ.σ μέλι-1/2 κ.σ αλάτι
                                                                2 κ.σ ελαιόλαδο
                                                          1 φακελάκι ξερή μαγιά
                                                                 350-400 ml νερό

                                                                Τριμμένα τυριά
                                                                ανθότυρο-μέλι
                                                                 λίγο βούτυρο
                                                         
                                                                Πως τα φτιάχνω:
                                     Βάζω στο μισό χλιαρό νερό την μαγιά και το μέλι
                                                    αφήνω 5 λεπτά να φουσκώσει
                                          Σε άλλο μπολ βάζω το αλεύρι και το σιμιγδάλι
                                            το αλάτι και το υπόλοιπο χλιαρό νερό
                                         ζυμώνω στο μίξερ με τον γάντζο,η με τα χέρια
                                             προσθέτω και την μαγιά,τέλος το λάδι
                                                Έχω μια μαλακή ζύμη που κολλάει
                                       την σκεπάζω και αφήνω 1 ώρα να διπλασιαστεί
                                 Αν θέλω την κάνω από βραδύς και την φυλάω στο ψυγείο
                                           Προθερμαίνω στους 230 αέρα τον φούρνο
                                   Ανοίγω φύλλο αλείφω με βούτυρο και τριμμένα τυριά
                                                 άλλο ένα φύλο βούτυρο και ανθότυρο
                                                                             

                                    Κάνω ένα σφιχτό ρολό και το κλείνω καλά στις άκρες
                                                                             

                                        Κόβω τώρα τα ρολά μου σε φέτες,όχι πολύ χοντρές


                                             Αφήνω λίγο χώρο ανάμεσα γιατί φουσκώνουν
                                                                               

                  
                                             Στην λαμαρίνα του φούρνου και λαδόκολλα
                                                ψήνω για 12-13 λεπτά 220-230 βαθμούς
                                          Έτοιμα πανεύκολα πεντανόστιμα Κασεροπιτσάκια!!
                           
                                                                                    
                                        
                                  Και τα Ανθοτυροπιτσάκια μόλις βγουν τα περιχύνω με μέλι!!
                                                      Είναι πανεύκολα και τόσο νόστιμα!!
                                                                             
                                                                               
                                                                                 

                                       
                                            Δοκιμάστε τα και με κιμά,τυρια και αλλαντικά
                                                           φέτα με λιαστή ντομάτα!!
                                              Όπως και αν τα κάνετε θα ξετρελαθείτε!!
                                                                     Καλή Όρεξη!!
                                                                                                                                                                                                                    

16 σχόλια:

  1. Αυτά τα σαλιγκαράκια είναι απίθανα! Μου αρέσει πολύ η γέμιση που έβαλες! Στείλε μερικά κι από δω βρε Ελπιδάκι γιατί γουργουρίζει η κοιλίτσα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ!!!!Τέλεια είναι ναι!!!!
      Όσα θες σου στέλνω!!!!Φιλάκιααα!!!!!

      Διαγραφή
  2. Ελπιδάκι μου αχ τι μας κάνεις!!!Φοβερά φαίνονται, παίρνω 2-3 για το δρόμο!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ελένη μου!!!
      Είναι τέλεια!!!
      Φιλάκιααααα!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  3. Τι πεντανόστιμα μεζεδάκια!!!!
    Γεια στα χέρια σου!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πω πω...μου άνοιξες την όρεξη πρωί, πρωί!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένα εύκολο και νόστιμο μεζεδάκι για πρωινό ή απογευματινό καφεδάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πωπω φιλενάδα μου, τέλεια!!!!!!!!
    Πολλά φιλιά!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μμμ νοστιμιά!!!!
    Ποια γεύση να πρωτοδιαλέξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή