Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

" Η Χορτοτυρόπιτα "




     Νομίζω ότι κάπου εδώ με αυτή την πίτα κέρδισα το στοίχημα που έβαλα με τον εαυτό μου.
         Ίσως η καλύτερη πίτα που έχω φτιάξει έπαιξε ρόλο φυσικά η συνταγή της θείας μου.
              Όποιος δει τα υλικά και την δοκιμάσει θα καταλάβει υπάρχουν 2-3 μυστικά.
                       Εννοείται ότι θέλω να τα μοιραστώ όλα μαζί σας όπως πάντα.
             Κάποιοι κρατάνε συνταγές η μυστικά για τον εαυτό τους και δεν το καταλαβαίνω.
       Αν δεν μοιραστείς μια συνταγή που σε έχει ξετρελάνει να την μάθουν όλοι πιο το νόημα.
           Πιστεύω ότι θα ενθουσιαστείτε όπως εγώ πάμε λοιπόν πίτες θείας μου επεισόδιο τρίτο!
                                                  Η Χορτοτυρόπιτα μου βήμα βήμα:
                                                                               

                                                        Θα χρειαστώ για την ζύμη:εδώ
                                                                                   


                                                                             Γέμιση :
                        1/2 κιλό σπανάκι-3 πράσα το άσπρο μέρος-1 φλ.τσαγιού λάχανο ψιλοκομμένο
                           2 φρέσκα κρεμμυδάκια-150 γρ.φέτα-150 γρ μυζήθρα-30 γρ,σιμιγδάλι ψιλό
                                  1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο-1/2 κ.γ μπέικιν-αλάτι-πιπέρι

                                                      Πάνω στην πίτα πίτα την ψήσω:
                               5 κ.σ καλαμποκέλαιο-λίγο βούτυρο σοφτ-βρέχω 5-6 φορές με νερό
                                                                      Ταψί Νο 36-38cm



                                                                   Πως την φτιάχνω: 
                      Πλένω και ψιλοκόβω όλα τα λαχανικά και απλά τα αφήνω στο σουρωτήρι.
              Προσθέτω τα λαχανικά αφού στραγγίσουν σε ένα μπολ και όλα τα υλικά της γέμισης.
                                                                             

               Ακολουθώ την διαδικασία της Τυρόπιτας κάνω 6 φύλλα και ενδιάμεσα την γέμιση.
                                                                               

                                          Γίνεται σαν την Τυρόπιτα απλά αλλάζει η γέμιση.
                                                                       

                          Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς 50 λεπτά περίπου.
                                                                               

                Ανάλογα πάντα τον φούρνο και πως σας αρέσει εμένα μου αρέσει ξεροψημένη!


                                          Σίγουρα θα σας ξετρελάνει η μοναδική της γεύση!
                                                                             

                                         " Τελικά η Πίτα είναι η βασίλισσα της κουζίνας "
                                                                   "Καλή Όρεξη "

                                                       





2 σχόλια:

  1. εντάξει...τα φύλλα κλέβουν τη παράσταση!!
    πόσο μου αρέσουν έτσι κυματιστά!!
    απίθανη η πίτα σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. peps τα φύλλα είναι το καλύτερο της πίτας ναι!!Σε ευχαριστώ πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή