Αγαπημένη συνταγή μας και όλων νομίζω.
Κάθε φορά τα πιροσκί γίνονται ανάρπαστα.
Αφού είναι πεντανόστιμα πάμε να τα φτιάξουμε;;
Θα χρειαστώ για την ζύμη:
800 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις-2 ποτήρια χλιαρό νερό
20 γρ φρέσκια μαγιά-1 κ.σ ζάχαρη
1 κ.σ κοφτή αλάτι-1 κ.σ ξύδι-1 φλ.καφέ ελαιόλαδο
Για την γέμιση:
3-4 μεγάλες πατάτες-3 κ.σ ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι-κοκ.πιπέρι-1-2 κρεμμύδια
Βράζω τις πατάτες και τις πολτοποιώ.
Σε μια κατσαρόλα βάζω το λάδι να κάψει,
προσθέτω ψιλοκομμένο το κρεμμύδι.
Μόλις γυαλίσει προσθέτω τις πατάτες,
το αλάτι-πιπέρι-πάπρικα και ανακατεύω.
Συνεχίζω με το ζυμάρι.
Διαλύω σε χλιαρό νερό την μαγιά και την ζάχαρη.
Βάζω σε ένα μπολ το αλεύρι το αλάτι ανακατεύω.
Προσθέτω την μαγιά ζυμώνω και τέλος,
το ξύδι και το ελαιόλαδο.Το ζυμάρι γίνεται μαλακό.
Σε ένα πιάτο βάζω λίγο λάδι κόβω με το χέρι ζυμάρι,
Κλείνω το πιροσκί με το χέρι γιατί είναι μαλακή η ζύμη.
Αυτά είναι τα Πιροσκί με Πατάτα δοκιμάστε τα.
" Καλή Όρεξη "